شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ , 23 November 2024

تاریخ انتشار : ۰۱ اردیبهشت ۹۷
ساعت انتشار : ۴:۵۱ ب.ظ
چاپ مطلب
رئیس اتاق اصناف در گفتگو با ماسال نیوز ارایه کرد؛

گزارش عملکرد اتاق اصناف ماسال در دوره مدیریتی اخیر / صدور ۳۵۰ پروانه کسب جدید در سال ۹۶

رئیس اتاق اصناف شهرستان ماسال گزارش عملکرد این نهاد مردمی در دوره اخیر را ضمن گفتگویی ارائه کرد.

سید هادی رشیدی در گفتگو با خبرنگار ماسال نیوز با اشاره به اهمیت و ضرورت نظام‌مند کردن فعالیت‌های اصناف اظهار داشت: همین اهمیت اصناف موجب تدوین قانون نظام صنفی در سال ۱۳۵۰ در قالب اتاق اصناف شد.

وی افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، اتاق‌های اصناف منحل و کمیته‌های امور صنفی به عنوان متولی و مسئول امور جاری اصناف شد که این نهاد نیز در پرتو قانون نظام صنفی مشتمل بر ۱۰ فصل، ۸۵ ماده و بالغ بر ۴۰ بند و تبصره که به تصویب شورای انقلاب رسیده بود فعالیت کرد.

رئیس اتاق اصناف ماسال گفت: در سال ۶۱ شورای مرکزی اصناف منحل و مجمع امور صنفی ایجاد و بخش مهمی از اختیارات شورای مرکزی اصناف به اتحادیه‌ها منتقل شد و در سال ۸۳ قانون مذکور ضمن اصلاحاتی، مجدداً تدوین شد و به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و ۱۲ شهریور ۱۳۹۲ قانون نظام صنفی مجدداً بازنگری و مجمع امور صنفی به اتاق اصناف تغییر نام پیدا کرد.

وی با بیان اینکه اتاق اصناف ایران بر طبق قانون نظام صنفی کشور، شامل شورایی متشکل از نمایندگان هیئت‌رئیسه مجامع امور صنفی شهرستان‌های کشور است اظهار کرد: این شورا با هدف تقویت مبانی نظام صنفی تشکیل شده‌ و از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز یک نفر به عنوان نماینده وزیر در اتاق اصناف ایران برگزیده می‌شود و رئیس اتاق اصناف کشور نیز با برگزاری انتخابات سراسری انتخاب می‌شود.

رشیدی ادامه داد: اتاق اصناف شهرستان ماسال در سال ۱۳۸۲ تأسیس شد و هم‌اکنون دارای یک نمایندگی در شاندرمن و واحد بازرسی در ماسال با ۸ نفر پرسنل و ۱۴ اتحادیه است.

وی ضمن بیان اهم فعالیت‌ها و عملکرد اتاق اصناف شهرستان ماسال اظهار کرد: یک قطعه زمین جنب حسینیه شهدا در دو سال قبل به مبلغ ۴۰ میلیون تومان خریداری شده که قیمت امروز آن بالای یک‌صد میلیون تومان است و برای احداث ساختمان اتاق اصناف و اتحادیه‌ها در نظر گرفته شده و هزینه نقشه و پروانه ساختمانی در چهار طبقه به مساحت ۸۵۰ مترمربع ۳۹ میلیون تومان شده است و در دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی سال ۹۶ عملیات ساختمان آن هم آغاز شده است.

رئیس اتاق اصناف ماسال افزود: به خاطر صرفه‌جویی در هزینه‌ها و تسریع در امور اصناف، ساختمان اتاق اصناف و واحد بازرسی اصناف در یک مکان مشترک ساماندهی شده که این امر موجب کاهش بیش از ۱۰ میلیون تومانی هزینه‌های اتاق اصناف شده است.

خرید تجهیزات اداری برای اتاق اصناف و واحد بازرسی و نظارت؛ برگزاری هر ساله همایش روز اصناف با حضور بازاریان و مسئولین شهرستان؛ خریداری و نصب دوربین مداربسته در اتاق اصناف و نمایندگی شاندرمن و واحد بازرسی و نظارت؛ راه‌اندازی سایت، سیستم پیامکی و کانال اصناف برای اطلاع‌رسانی به بازاریان؛ برگزاری هر ساله همایش پلیس، امنیت و اصناف در هفته نیروی انتظامی؛ شناسایی و ساماندهی گروه موزیک برای جشن‌ها و مناسبت‌های مختلف؛ ثبت قرارداد اتاق اصناف با شرکت‌های مختلف بیمه در مورد بیمه‌های تکمیلی، درمان، شخص ثالث، بدنه اتومبیل آتش‌سوزی به‌صورت اقساط؛ برگزاری کلاس‌های آموزشی و فقه بازار برای اصناف؛ برگزاری کلاس آموزشی برای صنوف جدید که متقاضی پروانه کسب بودند و … از دیگر اقدامات صورت گرفته توسط اتاق اصناف بود که رشیدی در ادامه به آن‌ها اشاره کرد.

رشیدی افزود: در اتوماسیون اداری، پروانه کسب الکترونیکی، بازرسی، نظارت و ساماندهی صنوف اتاق اصناف ماسال موفق به کسب رتبه‌های برتر استانی و کشوری شده است.

وی ادامه داد: بروز کردن کار اتاق اصناف در تمام مراحل اداری اعم از آماربرداری واحدهای فاقد پروانه؛ تشکیل جلسات مستمر با نماینده محترم و مسئولین شهرستان جهت رفع مشکلات اصناف و بازاریان؛ برگزاری جلسات متعدد با نماینده محترم، فرماندار، دادستان، فرمانده نیروی انتظامی، بخشداران، شهرداران و شورای اسلامی شهر جهت رفع مشکلات و معضلات بازاریان و ساماندهی وانت‌بارها و دست‌فروشان؛ تشکیل هیئت سینه‌زنی اتاق اصناف و بازاریان و شرکت اصناف در تمام مراسم ملی و مذهبی از برنامه‌های مستمر صورت گرفته توسط این نهاد مردمی در شهرستان ماسال است.

رئیس اتاق اصناف ماسال با بیان اینکه حساب جدیدی برای اتاق اصناف جهت واریز کمک‌های بازاریان برای احداث ساختمان اتاق اصناف و اتحادیه‌ها افتتاح شده است گفت: کمیته نرخ‌گذاری برای اتحادیه‌های تحت پوشش تشکیل شده است و اجلاس اتاق اصناف با روسای اتحادیه‌ها به‌صورت ماهانه برگزار می‌شود گزارش عملکرد اتاق نیز در این اجلاس ارائه شده و می‌شود.

وی با بیان اینکه بررسی نامه‌های رسیده در مورد اتاق و اتحادیه‌ها به‌صورت روزانه بخشی از زمان کارکنان را به خود اختصاص می‌دهد ادامه داد: شرکت مستمر در جلسات فرمانداری، سایر ادارات، کارگروه آرد و نان و کمیسیون نظارت به‌صورت ماهانه؛ دعوت از نایب‌رئیس اول اتاق اصناف کشور در اجلاس اتاق اصناف و ارائه گزارش مالی و عملکرد اتاق اصناف با حضور روسای اتحادیه‌ها و رضایت‌مندی ایشان از عملکرد اتاق اصناف شهرستان ماسال؛ دعوت از ریاست محترم سازمان صنعت معدن و تجارت استان گیلان و همچنین فرماندار محترم و سایر مسئولین شهرستان با حضور روسای اتاق‌های اصناف شهرستان‌های استان گیلان جهت رفع مشکلات بازاریان که برای اولین بار در شهرستان ماسال برگزار شد از دیگر اقدامات برنامه‌های به اجرا در آمده در یک سال گذشته در اتاق اصناف شهرستان ماسال بوده است.

شناسایی واحدهای صنفی فاقد پروانه کسب در سطح شهرستان؛ بازدید هیئت‌رئیسه اتاق اصناف از واحدهای صنفی در سطح شهرستان؛ ثبت نام برای صنوف جدید جهت دریافت پروانه کسب الکترونیکی؛ تجلیل از اصناف، بازاریان پیشکسوت و کارمندان نمونه و برگزاری نمایشگاه عرضه مستقیم کالای مورد نیاز شهروندان نیز از اقدامات انجام شده توسط اتاق اصناف ماسال بود که در این گفتگو مطرح شد.

رشیدی با بیان اینکه چابک سازی و ادغام اتحادیه‌ها به دلیل جلوگیری از هزینه‌های جاری اتاق اصناف در دوره مدیریتی اخیر صورت گرفته است اظهار کرد: مجموعه اتاق اصناف از ۲۲ اتحادیه به ۱۴ اتحادیه تقلیل پیدا کرد که با این اقدام در سال بیش از ۳۰ میلیون تومان از هزینه‌های جاری اتاق کاسته شده است.

برگزاری ایستگاه صلواتی در مناسبت‌های ملی مذهبی و دهه محرم؛ پذیرایی افطاری در ماه مبارک رمضان از بازاریان و مسئولین شهرستانی؛ برگزاری جشن نیمه شعبان، هرساله با حضور بازاریان، مسئولین و مردم در خیابان فلسطین و نصب پایه‌های آهنی بر سر درب واحدهای صنفی جهت نصب پرچم به مناسبت‌های مختلف ملی و مذهبی به گفته رشیدی از برنامه‌های فرهنگی به اجرا در آمده توسط اتاق اصناف ماسال است که هر ساله به اجرا در می‌آید.

وی ادامه داد: تشکیل جلسات برای کمیسیون‌های پنج‌گانه اتحادیه‌ها، برگزاری رده‌های آموزشی، امور مالیاتی، ارزش افزوده، تأمین اجتماعی. پول‌شویی و …. برای روسای اتحادیه‌ها و بازاریان از طریق کارشناسان و مدرسین استان گیلان، ترغیب و تشویق واحدهای صنفی بدون مجوز برای گرفتن پروانه کسب و تخفیف عوارض سالانه به مناسبت‌های مختلف و برگزاری جلسات متعدد با بازاریان پیشکسوت جهت شنیدن نظرات، پیشنهاد‌ها و راهکارهای آن‌ها جهت پیشرفت در کار اتاق اصناف از دیگر برنامه‌های به اجرا در آمده در سال گذشته در شهرستان بود.

رشیدی گفت: ما با رسیدگی به پرونده‌های واحدهای صنفی از طرف هیئت‌رئیسه اتاق اصناف و با برقراری صلح و سازش بین طرفین در جهت حمایت از بازاریان توانستیم تا حدی از جریمه واحدهای صنفی از طرف اداره تعزیرات حکومتی جلوگیری کنیم.

رئیس اتاق اصناف ماسال در پایان ضمن تقدیر و تشکر از هیأت رئیسه‌ی اتاق اصناف شهرستان، روسای اتحادیه‌ها، واحد بازرسی و نظارت و پرسنل این اتاق با بیان اینکه هم اکنون شهرستان ماسال ۲۸۵۰ واحد تجاری دارای پروانه فعال دارد اظهار داشت: در سال ۹۶ حدود ۳۵۰ پروانه جدید کسب در شهرستان صادر شده است و هم‌اکنون نیز کار صدور پروانه ۱۹۵ واحد تجاری در دست اقدام است؛ ضمن اینکه حدود ۵۰ پروانه تولیدی نیز در سال ۹۶ صادر شده است و پروانه ۲۰ واحد صنفی نیز به دلیل جمع‌آوری و تغییر شغل ابطال شده است.