جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ , 22 November 2024

تاریخ انتشار : ۰۱ خرداد ۹۷
ساعت انتشار : ۱۱:۲۰ ق.ظ
چاپ مطلب

یادمان «شهدای گمنام» مراکز فرهنگی و معنوی/ لزوم تسریع احداث یادمان شهدای گمنام ماسال و شاندرمن

شهدای گمنام به عنوان مراکز فرهنگی و معنوی هستند که در جلسه ساماندهی یادمان شهدای گمنام ماسال و شاندرمن بر تسریع احداث یادمان‌های شهدای این دو شهرتاکید شد.

به گزارش ماسال نیوز، چند سالی است که لاله‌های گمنام مهمان شهرهای کشور عزیزمان هستند که از بیابان‌های گرم خوزستان عزم سفر به میان هموطنانشان کرده‌اند، غیورمردانی که برای دفاع از ناموس نفس‌های گرم خود را به شنزارهای داغ بیابان‌ها سپردند.

زینت گمنامی بر نام شهید، غربت او را بی معنا کرده و همگان او را تکه‌ای از وجود خود می‌دانند، مقدمش را گرامی داشته و او را مسافر در ره مانده از خانواده و عشیرۀ خود می‌پندارند.

شهرستان ماسال و شهر شاندرمن نیز همزمان با سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا(سلام‌الله علیها)، صبح و عصر روز یکشنبه(۲۳اسفند) سال ۹۴، مراسم تشییع پیکر مطهر پنج شهید گمنام با حضور عاشقان اهل بیت(علیه‌السلام)و اقشار مختلف مردم برگزار کرد.

متاسفانه با گذشت دوسال و دو ماه از تدفین شهدا خبری از احداث یادمان برای این عزیزان نبود تا اینکه عصر دیروز جلسه ساماندهی احداث یادمان‌های هشدای گمنام ماسال و شاندرمن با حضور مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان در سالن جلسات فرمانداری ماسال برگزار شد.

لزوم تشکیل ساختار هیئت امنای شهدای گمنام ماسال و شاندرمن

سردار رسول جلایی، مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان با گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر، اظهار کرد: این حماسه در تاریخ ملت ایران و انقلاب اسلامی خوش درخشید.

وی با اشاره به یادمان شهدای گمنام ماسال و شاندرمن، افزود: چوب خط شهرستان ماسال و شهر شاندرمن به معنای واقعی پر شده است.

جلایی با بیان اینکه شهدا در اواخر سال ۹۴ در این دو شهر تدفین شده‌اند، افزود: در سال ۹۷ قرار داریم و هنوز هم یادمان این شهدای گمنام احداث نشده است.

وی یکی از علل عمده‌ عدم احداث یادمان‌های شهدای ماسال و شاندرمن را هیئت امنا دانست و گفت: هر یادمان شهدای گمنام دارای هیئت امنا است و این دو شهر هم دارای هیئت امنا هستند اما این ساختار به معنای واقعی در ماسال و شاندرمن هویت پیدا نکرده است.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان، تصریح کرد: کسانی که قرار بود در این راستا تصمیم بگیرند و در شهرستان به نتیجه برسند متاسفانه کمتر در کنار هم نشستند و کسانی که در این بحث موثر هستند در این جلسه هم حضور پیدا نکرده‌اند.

وی با تاکید بر اینکه نباید به روال کار خدشه وارد کرد و روال برگزاری جلسات هیئت امنا باید رعایت شود، خاطرنشان کرد: در قدم اول قبل از طرح یادمان باید هیئت امنای یادمان شهدای گمنام معرفی و نشست‌های لازم را برگزار کنند.

مسئولان در بحث ساخت یادمان پر هزینه ورود نکنند

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان با بیان اینکه طبق آیین‌نامه‌ باید یادمان‌ها کم هزینه پیش‌بینی شود تا در اجرای آن با مشکل مالی روبه رو نشود، اظهار کرد: مسئولان در بحث ساخت یادمان پر هزینه ورود نکنند.

سردار جلایی با بیان اینکه سه سال احداث یک یادمان به طول بینجامد چهره خوبی ندارد، افزود: وقتی مردم عزیز از دست رفته خود را دفن می‌کنند تا چهلم برایشان مزار درست می‌کنند اما قبور شهدای گمنام تا کنون ساماندهی نشده است.

وی با بیان اینکه یادمان باید با شهرستان سنخیت داشته باشد، گفت: تا کنون هیچ یک از یادمان‌های شهرستان‌ها هم تیپ نبوده و با یکدیگر متفاوت بوده است.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان، یادمان‌های شهدا را مرکز فرهنگی و معنوی در هر بخش و دیاری دانست و تصریح کرد: لزوما بعد ساخت یادمان‌ها باید‌هایی برای آنها اتخاذ شود.

وی با بیان اینکه شهدا منتصب به کسی نیستند، اظهار کرد: هر کسی هر خدمتی که می‌خواهد به مردم کند نباید ایجاد خط حائل بین مردم و شهدا نماید.

ساماندهی قبور شهدای گمنام ماسال و شاندرمن همت مسئولان را می‌طلبد

محمدجواد عامر، فرماندار ماسال با بیان اینکه در شهرستان ماسال ۳ شهید گمنام و در شهر شاندرمن ۲ شهید گمنام مدفون است، اظهار کرد: ساخت یادمان شهدای شهر شاندرمن پس از طی مراحل قانون کار، آغاز شده و تا قبل از هفته دولت تحویل داده می‌شود.

وی با اشاره به احداث یادمان شهدای گمنام ماسال، افزود: در نظر داریم در این راستا از ظرفیت مهندسین شهرستان و نظام مهندسی بهره بگیریم تا طرحی را در خصوص این یادمان ارائه دهند و بعد از تایید مراحل احداث آن آغاز شود.

فرماندار ماسال با بیان اینکه جایگاه و مقام شامخ شهدا از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: تمام امنیت امروز جامعه و همه مسئولانی که در راس کار هستیم را مدیون شهدا می‌باشیم.

عامر با بیان اینکه در راستای اجرای ساماندهی قبور شهدای گمنام همه مسئولان باید همت کنند تا در اسرع وقت این طرح‌ها اماده و اجرا شود، تصریح کرد: چهارچوب طرحی که باید ارائه شود را در فضای مجازی مطرح می‌کنیم تا طراحان بداند چه طرحی باید ارائه دهند.

وی با بیان اینکه قبور مطهر شهدای گمنام ماسال دارای فضای باز و گسترده‌ای است که دستگاه‌های مختلفی همچون میراث فرهنگی و .. پیشنهاد ساخت مراکز سنتی و فرهنگی را داده‌اند، خاطرنشان کرد: هدف اصلی همه ما توجه و جذب مردم به سمت قبور شهدای گمنام است.

گفتنی است؛ مزارهای شهدای گمنام بعد از مراسم تشییع به مکان‌های فرهنگی، مذهبی و زیارتگاهی برای عاشقان و دلدادگان اهل بیت تبدیل می‌شود و روزانه افراد زیادی به این مکان‌ها رفته و گاها شروع زندگی خود را از این مکان‌های مقدس آغاز می‌کنند، که در این راستا انتظار می‌رود اینگونه جلسات در تسریه احداث یادمان شهدای گمنام تاثیر بسزایی داشته باشد.

گزارش/مائده فلاحتکارضیابری