رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ماسال با بیان اینکه ماسال بهشت گمشده گیلان است، گفت: ۷۳۲ هنرمند در ۱۷ رشته صنایع دستی در ماسال شناسایی شده است.
به گزارش ماسال نیوز، محمود الخاص پور، رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ماسال در گفتوگو با شبستان در ماسال اظهار کرد: این نهاد با هدف حفظ، ترویج و اشاعه فرهنگ بومی، محلی و تقویت نهادینه آن در سه جبهه میراث فرهنگی که بحث پیشگیری از وقوع جرایم علیه آثار فاخر تاریخی و فرهنگی و حفاظت فیزیکی را در قالب شرح وظایف یگان حفاظت و همچنین شناسایی، معرفی، ثبت و مرمت و تعمیر آثار و ابنیه تاریخی را که در قالب وظایف معاونت میراث شامل می شود دنبال میکند.
وی افزود: در مبحث صنایع دستی هدف در وهله نخست شناسایی هنرمندان و ایجاد بانک اطلاعاتی از هنرمندان و سپس آگاهی از کمیت تعداد رشتههای صنایع دستی فعال در منطقه برای سیاست گذاری و دادن بستههای تشویقی و حمایتی به هنرمندان با ایجاد بازارچه فروش محصولات (حذف واسطهها و دلالان در پروسه تولید تا عرضه محصول) تشویق هنرمندان به کاربردی تولید کردن محصولات و ارایه ابتکار و خلاقیت در تولید محصول و دادن تسهیلات بانکی و خدمات بیمهای برای آنهاست.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ماسال با بیان اینکه مبحث دیگر در این نهاد بحث گردشگری است، گفت: وظایف و شرح فعالیت آن علاوه بر معرفی جاذبههای طبیعی و مواهب موجود، بازدید و سرکشی از وضعیت واحدهای ارائه کننده خدمات گردشگری، شناسایی ظرفیتها و پتانسیلهای یک منطقه است.
الخاص پور تصریح کرد: ایجاد بستر مناسب و امنیت برای سرمایه گذاری در بخش گردشگری، همچنین تشویق بخش خصوصی در جهت هدفمند عمل کردن برای جذب و ساماندهی گردشگران با دفاتر تورهای مسافرتی و… تاکید دارد.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ماسال تصریح کرد: در واقع عمده ترین مزیت وجود اداره در شهرستان انجام امور مرتبط به اداره در خود ماسال و جلوگیری از صرف هزینه و زمان برای تردد مراجعین به مرکز استان است.
شناسابی ۷۳۲هنرمند در ۱۷ رشته صنایع دستی در ماسال
الخاص پور با بیان اینکه ۷۳۲ هنرمند در ۱۷ رشته صنایع دستی در ماسال شناسایی شدهاند، خاطرنشان کرد: ۴۱۷ نفر از این تعداد از زمان آغاز فعالیت نمایندگی اداری شناسایی و معرفی شده بودند.
وی با بیان اینکه از این تعداد هنرمند تاکنون ۶۲ نفر بیمه شدهاند، اظهار کرد: ۱۵ نفر دیگر از این هنرمندان دارای شرایط بیمه هستند که تامین اجتماعی سهمیه بیمه هنرمندان را در شرایط فعلی حذف کرده است.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ماسال با بیان اینکه سه پروانه کارگاهی تولید صنایع دستی در این شهرستان صادر شده، افزود: سه فروشگاه عرضه محصولات صنایع دستی با پنج فروشنده وجود دارد.
الخاص پور با بیان اینکه تاکنون ۲۵۷ نفر نیز از تسهیلات بانکی استفاده کردهاند، گفت: درصد هنرمندان بانو نسبت به آقا نیز ۹۱ درصد در مقابل ۹ درصد است.
ایجاد بازارچه نظام مند تولید، عرضه و فروش محصولات صنایع دستی در ماسال
وی تصریح کرد: میراث فرهنگی ماسال برنامه های مهمی را در دست اجرا دارد که ارتباط کامل با تامین اعتبار دارد و اجرای آنها منوط و مشروط به برخی موافقت های فرادستگاهی است.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ماسال خاطرنشان کرد: تعیین تکلیف طرح تولید غیرچوبی منطقه نمونه گردشگری اولسبلنگاه که طرح مدت مدیدی است برای مصوب شدن و ابلاغ به اجرا در سازمان جنگلها و مراتع شمال کشور واقع در چالوس در دست مطالعه است.
اخلاص پور اظهار کرد: مطمئنا در صورت ابلاغ تحول مثبتی در گردشگری منطقه و ارتقا وضعیت معیشت بسیاری از خانوارها ایجاد خواهد کرد.
وی با بیان اینکه ایجاد بازارچه نظام مند تولید، عرضه و فروش محصولات صنایع دستی در ماسال ازدیگر برنامههای این نهاد است، افزود: احداث ایستگاه اطلاع رسانی در مبدا ورودی شهر با المان معماری بومی و ساختمان از مصالح بومی با حمایت شهرداری و همکاری و مشارکت بخش خصوصی از اهم برنامه های اداره میراث فرهنگی ماسال است.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ماسال با بیان اینکه ساماندهی کامل مسافر کاشانههای بخش مرکزی و شاندرمن از برنامههای این نهاد است، گفت: ایجاد زیرساختهای مهم در مسیر اماکن گردشگری، بحث سرویسهای بهداشتی بین راهی، برق منطقه نمونه گردشگری اولسبلنگاه، احداث دکلهای مخابراتی در مسیر مناطق گردشگر پذیر و مشارکت در انجام برنامههای فرهنگی و جشنواره از جمله برنامههای میراث فرهنگی است.
ثبت ملی ۲۶ اثر تاریخی در ماسال
اخلاص پور با بیان اینکه شهرستان ماسال دارای ۲۵ اثر تاریخی است که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیدهاند، تصریح کرد: از این تعداد آثار یک اثر طبیعی به نام غار آویشو و دو بنا به نامهای بنای منزل وراث رحیمی با قدمت قاجار در روستای بیتم شاندرمن و بنای بقعه چسلی با قدمت قاجار را میتوان ذکر کرد.
وی خاطرنشان کرد: در شهرستان ماسال ۱۷ غار شناسایی شده که اکثرا غارهای طبیعی با جنس آهک هستند و این شهرستان به دلیل طبیعت بکر و مواهب طبیعی وخدادادی به بهشت گمشده گیلان شهره است.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ماسال اظهار کرد: وجود صخره طبیعی اصبه ریسه، ییلاقات آریدول، اولسبلنگاه، دشته، خشک دریا، النزه، شنبه راه، مولومه بند، خریدول، خمسون، خندیله پشت، آبشار وزن، خون، واشیار، رامینه و … فقط تعداد اندک و انگشت شماری از جاذبههای طبیعی شهرستان محسوب میگردند.
فعالیت ۹ دستگاه تاسیسات گردشگری در ماسال
الخاص پور با بیان اینکه مجموعا ۹ دستگاه تاسیسات گردشگری در ماسال فعالیت میکنند، افزود: این تاسیسات با تعداد ۶۵۴ صندلی، ۲۹۳ تخت خواب و ۱۰۲ اتاق برای ۶۰ نفر اشتغال مسقیم ایجاد کرده که تحت نظارت اداره گردشگری فعالیت میکنند.
وی گفت: کمپینگ ساحلی با ۱۰ ساختمان و ظرفیت ماندگاری ۳۰ نفر را نیز میتوان برشمرد که در مدار فعالیت قرار دارد.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ماسال با بیان اینکه راههای جذب گردشگر به ماسال را در چند آیتم میتوان برشمرد، تصریح کرد: ایجاد امنیت برای بخش خصوصی و دادن ضمانت لازم مبنی بر بازگشت سرمایه به سرمایه گذار و ترغیب آنها با دادن تسهیلات و تقلیل روند بروکراسی اداری با رعایت قوانین و مقررات برای سرمایه گذاری در بخش گردشگری با ایجاد تاسیسات مورد نیاز گردشگران از جمله راهکارهای جذب گردشگر است.
الخاص پور خاطرنشان کرد: تمرکز بیشتر برای تبلیغات و معرفی جاذبهها همچین برگزاری نمایشگاهها از دست آوردهای بومی و تاریخی و ارتقا سطح خدمات و کمک به واحدها برای ارائه خدمات مطلوب و نزدیک به استانداد با تجهیز و کمک به توسعه فضای فیزیکی از دیگر راههای جذب گردشگر به ماسال است.
وی اظهار کرد: ارتقا سطح دانش، مهارت و معلومات متولیان واحدهای گردشگری از حالت مدیریت سنتی به روشهای مدرن و امروزی و آموزش به کارکنان و توجیه آنها برای برخورد مناسب با مشتری تا نحوه پوشش و طبخ غذا همگی مود تاکید است.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ماسال افزود: تلاش برای حفاظت عملی وعینی از محیط زیست با حفظ شالوده بکر و طبیعی منطقه و تقویت شاخه های تخصصی گردشگری مانند گردشگری کشاورزی، طبیعت منظر گردی و … از دیگر راه های جذب توریسم است.
پایان پیام/