به گزارش ماسال نیوز؛ محمود شکری روز گذشته در جلسه کارگروه اشتغال و بومگردی شهرستان تالش که با حضور آرش فرزام صفت جانشین معاون اقتصادی و توسعه منابع استانداری، مدیران کل استانی و دیگر مسئولین برگزار شد اظهار داشت: مردم یک خواسته از بنده و فرماندار داشتند ما به استناد همین درخواست از معاونت محترم درخواست کردیم تشریف آوردند حرفهای مردم را شنیدند و قولهایی داده شد.
وی افزود: من اخیراً از زبان آقای علیزاده شنیدم مصوبهای به استان ابلاغ شده است، ما هم به مردم گفتیم. بالاخره به درخواست شما پاسخ مثبت داده شده یعنی شما محدودهایی را که پیشبینی میکنید به عنوان منطقه باستانی و … که نباید مردم آنجا ساکن باشند آن محدوده را در اختیار شما قرار میدهند.
نماینده تالش، رضوانشهر و ماسال گفت: مردم اعتراضی ندارند میگویند آن قسمت مال شماست اما شما ۱۰ برابر آنجا را تصرف کردید و میگویید اینجا کسی سکونت نداشته باشد. آنها نگران حقکشیها هستند. میگویند هفت قرن است که ما آنجا زندگی میکنیم و تا حالا کسی نبود که از بومیها یا ساکنین آنجا خطایی کرده باشد. شما از آنجا یک پرونده بیرون بیاورید که در طول هفت قرن مردم بومی خطایی کرده باشند.
شکری با تشکر از جهانگیری رئیس اداره میراث فرهنگی و صنایعدستی و گردشگری تالش اظهار کرد: آقای جهانگیری بهترین عملکرد را در دستگاه خود داشته و بیشترین متقاضیان را هم داشتهاند. از همین روستای آق اولر که یکی از جایگاههای بوم گردی است و حتی توریستهای خارجی هم به این روستا میروند متقاضیانی داشتهایم.
وی تأکید کرد: خواهشا تکلیف مردم را روشن کنید و اگر لازم باشد بنده و آقای فرماندار پیش رئیس سازمان یا معاون مربوطه میرویم تا تکلیف مردم را روشن کنیم.
نماینده تالش بزرگ با بیان اینکه سخنان علیزاده مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان گیلان را از صداوسیما شنیده است افزود: سؤالی که مجری پرسید که آیا با تأسیس این مراکز بوم گردیها، فکر تغییر فرهنگ در استان گیلان را کردهاید. شما جواب دادید نه. تغییر فرهنگ ایجاد نمیشود به خاطر اینکه فرهنگ غنی گیلان قابل تغییر نیست ولی من شخصاً در ماه مبارک رمضان برای بازدید خسارتی که به یک استخر ماهی وارد شده بود به ماسال رفته بودم. در این روستا آقایی در ماه مبارک رمضان سیگار میکشید. گفتم اینکه از اهلی روستا نیست اهالی قانون را رعایت میکنند.
وی ادامه داد: یکی از روستاییها خیلی ناراحت شد و گفت (آلان لِسی پِیگرم بِژنم اِمی گَردنی بِچاکانوم) من گفتم این کار را نکن. این مسئولیت دهیار و شورا است که باید تذکر بدهند و مسئولین فرهنگی مواظبت کنند و راهنمایی کنند و اگر میخواهند روزهخواری کنند در خانه خودشان این کار رو انجام دهند.
شکری افزود: مردم به ورود خانمهای بیحجاب هم اعتراض دارند. آقایان هم گاهی با شلوارک میچرخند و ما باید به فکر روستاییها هم در این زمینهها باشیم. درباره بازپرداخت وامهای بوم گردی هم باید فکر شود. یک روستایی وام میگیرد و ساختوساز میکند و نمیتواند بازپرداخت را انجام دهد. از آن طرف هم خدایی نکرده فرهنگ روستایی رعایت نمیشود و این واحدهای ساخته شده روی دست این افراد میماند.
سلام نمی شود که هم به نعل بزنید هم به میخ از یک طرف میگویید طرف وام گردشگری گرفته باید گردشگر باشد تا بتواند وامش را پرداخت کند ا ز طرف دیگر میفرمایید فرهنگ بومی رعایت نمی شود و بی حجابی پیش آمده است و فرهنگ بومی رعایت نمی شود . آیا همین الان آیا در رشت حجاب رعایت می شود ؟ جوری برخورد نشود که انگار در ماسال حجاب رعایت نمی شود ولی در سایر شهرستانها میشود و همین دو سه نفری هم که در ماسال رفت و آمد میکنند به سایر نقاط گردشگری مانند لاهیجان و اسالم به خلخال و ییبلاق های تالش مثل آق اولر و گردنه حیران ییلاق ارده رضوانشهر و ییلاقات شفت .. بروند