سه شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ , 26 November 2024

تاریخ انتشار : ۱۷ تیر ۹۷
ساعت انتشار : ۸:۳۲ ب.ظ
چاپ مطلب
ماسال نیوز گزارش می دهد؛

در جلسه روز گذشته شورای اداری ماسال چه گذشت؟ / ماده ۴ بهانه‌ای برای واگذاری اراضی ملی ماسال به خوش‌نشین‌ها

تجربه نشان داده که واگذاری‌های ماده ۴ به نفع زمین‌خواران بوده تا روستاییان. اکنون نیز زمین‌هایی که در اجرای ماده ۴ واگذار شده عموما در تملک روستاییان نیست.

به گزارش ماسال نیوز، در جلسه روز شنبه شورای اداری ماسال که با حضور خلیل آقایی رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور برگزار شد امام جمعه ماسال از اجازه داده به خوش‌گذران‌ها برای ساخت‌وسازهای ویلایی در ییلاقات ماسال و ممانعت از بومیان برای ساخت حداقل امکانات برای منازل ییلاقی خود انتقاد کرد اما درباره این انتقاد از سوی مقامات منابع طبیعی پاسخ روشنی داده نشد.

علاوه بر این، رئیس سازمان جنگل‌ها در سخنان خود واگذاری اراضی ملی با استفاده از ماده ۴ را پیش کشید. می‌دانید ماده ۴ چیست؟ به استناد تبصره ۳ ماده ۴ قانون تشکیل بنیاد مسکن، منابع طبیعی موظف است اراضی مورد نظر بنیاد مسکن را به بنیاد برای حل بحران مسکن در قالب شهرک و… واگذار کند. این امر هم نوعی توسعه شهرک‌سازی است و هیچ دردی از بومیان دوا نکرده و به نفع ویلانشینان خوش‌گذران است که به جنگ فرهنگی بین دو فرهنگ روستایی‌های زحمتکش و خوش‌گذران‌های عافیت‌طلب منجر شده و در نهایت نابودی قشر روستایی و بحران‌های خانوادگی و اجتماعی عظیمی را به دنبال خواهد داست. از دیگر سو، تقریباً هر روستایی در محلی که سکونت دارد سرجای خود نشسته است و با ماده ۴ تنها اراضی ملی به تصرف مستقیم و غیر مستقیم خوش‌گذران‌های ویلانشین درخواهد آمد.

برای حل معضل روستاییان پیشنهاد می‌شود: برابر نقشه هوایی موجود در اداره منابع طبیعی و سازمان نقشه‌برداری کشور، اجازه درجاسازی منازل روستاییان برابر نقشه هوایی صادر شود (البته به‌شرط قرار گرفتن در طرح هادی روستایی) و با اخذ تعهد محضری مبنی بر عدم واگذاری به غیر حتی به صورت اجاره. تا هم از تصرف اراضی ملی جلوگیری شود و همچنین طمع زمین‌خواران فروکش کند و روستاییان صاحب نسق بتوانند در اراضی ابا اجدادی خود ادامه سکونت داشته باشند.

دوما از واگذاری اراضی به صورت ماده ۴ که عواقب بسیار وخیمی برای مردم بومی دارد جلوگیری شود چون تجربه نشان داده که واگذاری‌های ماده ۴ به نفع زمین‌خواران بوده تا روستاییان. اکنون نیز زمین‌هایی که در اجرای ماده ۴ واگذار شده عموما در تملک روستاییان نیست و به لطایف‌الحیل به تصرف عافیت طلبان ویلانشین مرفهین بی‌درد درآمده است.

همچنان که قبلاً نیز در ماسال نیوز شرایط واگذاری زمین به استناد ماده ۴ جهت استحضار اعضا احصاء شده بود، شرط اصلی واگذاری زمین به استناد ماده ۴ افراد بومی و تعهد ادامه سکونت در روستاست که در صورت ترک سکونت به هر دلیلی، واگذاری لغو و زمین به مالکیت مجدد منابع طبیعی درخواهد آمد. لذا تأکید بر ادامه سکونت و تعهد رسمی ضمانت اجرای این امر نباید از اذهان دور بماند تا سودجویان زمین‌خوار امکان سودجویی و تملک اراضی روستاها را از ذهن خود دور کنند.

 

سخنی با مقامات و مردم ماسال

مسئولین عزیز ماسال! نماینده محترم مجلس! شوراهای اسلامی! چرا به نام مردم بومی اما به کام تهرانی‌ها تلاش می‌کنید؟ کدام اراضی واگذارشده به مردم نصیب مردم بومی شده است؟  عملاً همه واگذاری‌های ماده ۳۴ یا ماده ۴ و… نصیب غیربومی‌ها و به قول امام جمعه ماسال نصیب ویلانشینان خوش‌گذران نشده است؟ چرا این‌قدر به منابع طبیعی فشار می‌آورید تا اراضی ملی را به ویلانشینان خوش‌گذران واگذار کنند تا فرهنگ اصیل تالش را با تغییر جمعیتی نابود کنند؟ هیچ تلاشی در زمینه سلب حاکمیت و مالکیت از منابع طبیعی، به نفع مردم بومی نیست و در نهایت دیده می شود پشت پرده، پای یک زمین‌خوار درمیان است تا از چنگ مردم ماسال درآورده و تصاحب کند.