به گزارش ماسال نیوز؛ به نقل از خبرگزاری فارس از ماسال، طبیعت خدادادی و مناظر طبیعی ماسال باعث شده تا این شهرستان بهعنوان یکی از قطبهای گردشگری و مهمانپذیر استان گیلان تبدیل شود.
با توجه به حجم زیاد مسافران در ماسال و افزایش تولید زباله، طرح جمعآوری زباله عنوان یکی از اقدامات انجامشده در ییلاقات ماسال است که در طول اجرای یکساله خود موجب جلوگیری از آلودگی و از بین رفتن نعمات خدادادی شده است که موجب فرهنگسازی در این زمینه شده که تعجب توریستها را نیز انگیخته است.
جوانان مشتاق به طبیعت و حفاظت از منابع طبیعی با لباسی متحدالشکل و کلاههایی حصیری و کیسهای در دست در بافاصله مشخصی از یکدیگر در ییلاقات ماسال حضور دارند تا از طبیعت محافظت و از ریختن زباله و انباشت آن جلوگیری کنند.
نصب سطلهای زباله مدرن و پرتعداد، سرویسهای بهداشتی مجهز، گیتهای ورودی هدفمند و تلاش برای حفظ پاکیزگی ماسال از اقداماتی است که توسط بخشداری ماسال با مشارکت حداکثری جوانان و مردم در حال انجام است.
*تشکیل کارگروه جلوگیری از انباشت زباله در ماسال
بخشدار مرکزی ماسال در گفتوگو با خبرنگار فارس با بیان اینکه حدود ۱۸ ماه بهعنوان بخشدار در ماسال فعالیت دارد اظهار کرد: بعد از تأکید سازمان محیطزیست برای حفاظت از مناطق گردشگری ماسال و بررسی امکانات موجود راههای جلوگیری از انباشت زباله و حفاظت از منابع طبیعی با تشکیل کارگروهی در بخشداری بررسی شد.
وی با بیان اینکه در همان ابتدای کار با عدم وجود بودجه و اعتبار، امکانات و ماشینآلات مواجه بودیم افزود: استفاده از تعاونی دهیاریهای بخش مرکزی ماسال که مدتی نیز غیرفعال بود تنها راهی بود که میتوانستیم با فعالسازی آن برای طرح جمعآوری زباله استفاده کنیم.
محمد ابرو فراخ با بیان اینکه طرح جمعآوری زباله در شورای بخش و کمیسیون پسماند شهرستان به مدیریت فرماندار مصوب شد گفت: مقرر شد تا این طرح به مدیریت بخشداری مرکزی و همکاری سازمان میراث فرهنگی انجام شود و اعضای شورای بخش نیز در اجرای این طرح همکاری کردند.
*استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در مدیریت مسئله پسماند
بخشدار مرکزی ماسال با اشاره به بهرهگیری از فعالین محیطزیست و استفاده از نظرات آنان در اجرای این طرح تصریح کرد: طی هماهنگیهای صورت گرفته اجرای طرح به بخش خصوصی واگذار شد که حدود ۴۵ روز بهصورت آزمایشی این طرح اجرا شد و حدود ۲۰ جوان نیز با دریافت حقوق روزانه در این طرح مشغول به کار شدند که روزانه بیش از هفت تن زباله در مناطق ییلاقی جمعآوری شد.
وی با اشاره به بازتاب خبری این اقدام در شبکههای اجتماعی بیان کرد: تصاویر این اقدام خوب موردتوجه گردشگران قرارگرفته و حتی مشاهده شد که بازتاب آن در رسانهها و شبکههای کشورهای بلژیک، سوئیس، لهستان و غیره منتشرشده است.
ابرو فراخ با بیان اینکه اجرای این طرح و ساماندهی زبالهها و مدیریت پسماند موردتمجید استاندار گیلان نیز قرار گرفت خاطرنشان کرد: تبلیغ این طرح در رسانهها موجب شد تا استاندار گیلان اعلام کند تا این طرح بهصورت طرح نمونه در سطح استان الگوبرداری شود و در دیگر شهرستانها نیز انجام شود.
*استفاده از ظرفیت تعاونی دهیاریها برای حل مسئله پسماند در ماسال
بخشدار مرکزی ماسال با اشاره به بهرهگیری از ظرفیت تعاونی دهیاریها برای جمعآوری زباله در مسیر ۳۸ کیلومتری ماسال تا ییلاقات گفت: در مسیر اجرای این طرح نیز اتهامات زیادی به افراد فعال زده شد که بیشتر در جهت تخریب افراد و به دست گرفتن اجرای این طرح برای درامد زایی بود وگرنه اقدام دیگری در روند اجرای صحیح آن انجام ندادند.
وی با اشاره به تخریبهای گسترده برخی افراد در روند اجرای این کار افزود: نامهنگاری مخالفان موجب شد تا گروههای مختلفی از دیوان محاسبات، سازمان بازرسی، بازرسی وزارت کشور، حراست و حفاظت منابع طبیعی استان به مجموعه ورود کنند ولی وقتی حجم کار انجام شد و برنامه اجرایی آن را از نزدیک مطالعه و مشاهده کردند متصدیان این کار را نیز موردتمجید قراردادند.
انتهای پیام/۳۳۹۰
هیچکی مثل آقای شکاری نمیتونه ییلاقو از زباله پاکسازی کنه ایشان درطول این یک سال ثابت کردن که می توانند این امر مهم رو به نخو احسنت انجام بدن و الان بخوان این امتیازو ازش بگیرن بدترین نامردیرو در حق ایشان انجام میدن.
بیچاره شکاری تمام زباله های شاید۵۰ساله رو جمع کرد الان دارن کارو به کسی دیگه میدن.اینا پس پارسال کجا بودن که خودشون پاکسازی رو انجام ندادن