به گزارش ماسال نیوز؛ به نقل از خبرگزاری فارس از رشت، صبح امروز مراسم گرامی داشت وحدت حوزه و دانشگاه با حضور نماینده ولیفقیه در گیلان و جمعی از اساتید حوزه و دانشگاه در تالار وحدت دانشگاه گیلان برگزار شد.
هدف حوزه و دانشگاه جریان سازی در عرصه سیاست و اقتصاد
نماینده ولیفقیه در گیلان در این مراسم با اشاره به موضوع اتحاد حوزه و دانشگاه از ابتدای انقلاب اسلامی اظهار کرد: مطرحشدن موضوع وحدت حوزه و دانشگاه آغازی برای تمدن سازی انقلاب اسلامی و ویرانگری بنیان بیاساس طاغوت و ویرانی بود.
آیتالله رسول فلاحتی با بیان اینکه در مسیر وحدت حوزه و دانشگاه پسرفتی نداشته و متحجر نیز نشدهایم افزود: امروز در هر دو عرصه دانشگاه و حوزه علم و دین وجود دارد و روحیه مقابله گری در هر دو از بین رفته است.
وی با بیان اینکه بنا نیست متخصص در حال تحصیل دانشگاهی فقیه و فقیه حوزه متخصص دانشگاهی شود گفت: هدف وحدت حوزه و دانشگاه شنیدن دغدغههای دو عرصه و جریان سازی آنها در عرصه سیاست و اقتصاد و جامعه است.
نماینده ولیفقیه در گیلان بیان دغدغههای دو عرصه دانشگاه و عرصه برای یکدیگر را در راستای آرمان سازی با اهمیت برشمرد و بیان کرد: امروزه جمهوری اسلامی از دو بال وابسته غرب و شرق رهاشده و این به برکت دانش و دین در دو عرصه دانشگاه و حوزه است.
فلاحتی همافزایی وحدت بین حوزه و دانشگاه را هنر انقلاب و نظام دانست و گفت: توجه به ارتباط حوزه و دانشگاه از سوی امام و رهبری موجب همافزایی علم و دین در دنیا شده است و به الگویی برای جهانیان تبدیلشده است.
وی با تأکید بر لزوم شنیدن و درک دغدغههای اساتید حوزه، دانشگاه، دانشجویان و طلبهها تصریح کرد: باید دانشگاه و حوزه در کنار متولیان امر و مسؤولان تلاش کنند تا مشکلات مردم حل و استفاده از ظرفیتها و منابع تحقق پیدا کند.
لزوم تقویت گفتوگو بین حوزویان و دانشگاهیان
رئیس دانشگاه گیلان نیز در این مراسم با گرامی داشت یاد استاد شهید مفتح اظهار کرد: تداوم وحدت حوزه و دانشگاه نیازمند تقویت گفتگو بین این دو نهاد است.
احمد رضی بر لزوم تقویت ارتباط و گفتگو دانشگاه و حوزه تأکید کرد و افزود: هر جا که منطق گفتوگو شکل گرفت و تقویت شد نتیجهبخش بوده و یقیناً تقویت ارتباط حوزه و دانشگاه نیز مؤثر و مثمر ثمر خواهد شد.
وی با بیان اینکه محصول چهار دهه گفتوگو در خصوص وحدت بین دانشگاه و حوزه قابلجمع بندی است گفت: نخبگان دانشگاهی و حوزوی باید موضوع گفتمان خود را به مسائلی ازجمله اعتیاد، طلاق، فساد و سایر معضلات اجتماعی و فرهنگی متمرکز کنند.
رئیس دانشگاه گیلان با تأکید بر ارائه راهکار عملیاتی در خصوص حل مشکلات اجتماعی و فرهنگی تصریح کرد: علیرغم اینکه نخبگان حوزه و دانشگاه به بررسی و ارائه راهکارها میپردازند عالمان این دو نهاد نیز باید در مراتب بالاتر به گفتوگو بپردازند تا دستاوردهای آنها قابللمس باشد.
در این مراسم چند تن از اساتید حوزه و دانشگاه و نماینده تشکلهای دانشجویی به بیان دیدگاههای خود درزمینهٔ های مختلف علوم انسانی پرداختند که آموزش توأم باتربیت و تزکیه، ضرورت توجه به جایگاه مقدس و برجسته اساتید در حوزه و دانشگاه، لزوم توجه به مسائل روز از سوی اساتید و پرداختن به مشکلات، پاسخ به شبهات مردم بهویژه دانشجویان و طلبهها، حضور در کنار دانشجویان و طلبهها در جبهههای محرومیتزدایی ازجمله اردوهای جهادی، رفع فاصله ارتباط بین اساتید حوزه و دانشگاه با دانشجویان بر اساس منظومه فکری حضرت امام خمینی (ره)، ساده زیستی، روحیه ستیزگی با اشرافی گری و مردمداری از سوی روحانیت بر اساس منشور فکری امام ازجمله آنها بود.
گفتنی است در پایان این مراسم اساتید حوزه و دانشگاه دوشادوش یکدیگر در مسجد باقرالعلوم علیه السلام دانشگاه گیلان گرد هم آمدند و نماز ظهر و عصر را به امامت آیتالله فلاحتی اقامه کردند.
به گزارش فارس، مسجد باقرالعلوم (ع) دانشگاه گیلان ظهر امروز میزبان پیکر مطهر دو شهید گمنام دوران دفاع مقدس بود که پس از نماز ظهر و عصر بر دوش اساتید، روحانیون و دانشجویان این دانشگاه به صورت نمادین تشییع و برای خاکسپاری به تهران منتقل شدند.
انتهای پیام/