به گزارش ماسال نیوز؛ جلسه تودیع فرماندار سابق رضوانشهر عسگر حسنی پور و معارفه فرماندار جدید محمدمهدی مظفری رأس ساعت ۱۶ چهارشنبه ۳ بهمن ۹۷ در سالن اجتماعات فرمانداری رضوانشهر با حضور مصطفی سالاری استاندار گیلان و هیئت همراه و اعضای شورای تأمین و جمعی از خانوادههای شهدا و فرهیختگان و اصحاب رسانه شهرستان رضوانشهر برگزار شد.
جلسه با تلاوتی چند از کلام الله مجید و پخش سرود ملی نظام مقدس جمهوری اسلامی به صورت رسمی آغاز شد و اولین سخنران این جلسه حسنی پور فرماندار سابق رضوانشهر بود. کسی که سه سال بر کرسی فرمانداری این شهرستان تکیه کرده و حالا بعد از تصویب قانون عدم استفاده از بازنشستگان و ابلاغ آن توسط رئیس جمهور بازنشسته شد و سمت خود را تحویل داد.
حسنی پور در ابتدا ضمن عرض خیرمقدم به حضار و خانواده شهدا و مدعوین و استاندار گیلان، ایام فاطمیه (س) را تسلیت گفته و دهه فجر انقلاب اسلامی و ورود به چهل سالگی انقلاب را گرامی داشت.
وی ادامه داد: زمان بسیار سریع میگذرد و هر آمدی یک رفتی نیز دارد و این مسئولیتها به صورت امانت و مقطعی در اختیار ماست و در پایان باید این مسئولیتها را تحویل داد و ما هم مسئولیت خود را به مظفری تحویل دادیم.
فرماندار سابق رضوانشهر ضمن ابراز خرسندی به خاطر همکاری یک و نیم ساله با سالاری گفت: در این سه سال که یک سال و نیمش را در کنار دکتر سالاری بودهام بحث اشتغال و گردشگری را با توجه به ظرفیت شهرستان و در راستای دستورات ایشان و دولت تدبیر و امید با تمام قوت پیگیری کردهام.
وی در ادامه بیان کرد: در این سه سال اگر موفقیتی بوده همهی این موفقیت مرهون همکاری شورای تأمین و همکارانم در مجموعه فرمانداری و مردم رضوانشهر است و در این راستا جا دارد از امام جمعه رضوانشهر و پره سر و امامان جمعه و جماعت اهل تسنن و علمای این منطقه تشکر کنم.
رئیس سابق شورای تأمین رضوانشهر در حوزه خدمت رسانی و شاخصهای عمران و توسعه بیان کرد: در دوره دولت تدبیر و امید و سه سال فرمانداری اینجانب شاخصهای توسعه و عمران در شهرستان رشد بسیار خوبی داشته بگونه ای که در حال حاضر شاخصهای توسعه شهرستان از میانگین استان گیلان نیز بالاتر است. به طور مثال ما توانستیم در حوزه روستایی ۸۰ الی ۸۵ کیلومتر آسفالت با قیر رایگان انجام بدهیم و به اکثر روستاهای این شهرستان گاز و برق برسانیم.
وی درباره به وضعیت کارخانه چوکا، شرکت سهامی جنگل شفارود و سد شفارود نیز اشاره کرد و بیان داشت: کارخانه چوکا در ابتدای ورود بنده حدود ۸ ماه تعطیل بود و این تعطیلی ادامه پیدا کرد و ما توانستیم چوکا را احیاء حداقلی کنیم و در حال حاضر چوکا فعال است و در حال تولید است و توانستیم این کارخانه را حفظ کنیم ولی تا ایده آل فاصله بسیار دارد عسگر حسنی پور در ادامه گفت: کارگران شرکت سهامی جنگل شفارود و سد شفارود در زمان معارفه من بدلیل حقوق معوقه در حال اعتصاب بودند که الحمدلله توانستیم میزانی از معوقات آنها بکاهیم ولی هنوز نیز معوقه دارند.
فرماندار سابق رضوانشهر با تأکید بر این نکته که ۴ انتخابات در دوران تصدیاش برگزار کرده است بیان کرد: اکثریت واجدین شرایط در این انتخاباتها شرکت کردند و در انتخابات ریاست جمهوری نیز بیش از ۸۱% به آقای روحانی رأی دادند که به تناسب جمعیت رتبه اول استان گیلان در رأی به رئیس دولت تدبیر و امید را کسب کرد که این موضوع حاصل عملکرد مسئولین شهرستان و اعتمادسازی آنان است.
وی با بیان اینکه بنده یک شخص سیاسی هستم و عضو حزب بوده و هستم و شناسنامه حزبی دارم گفت: در این چند سال تمام تلاش خود را انجام دادهام که با مردم صادقانه رفتار کنم و در دوران تصدی فرمانداری سیاسیکاری نکنم.
وی با تأکید بر اهمیت اشتغال و گردشگری بیان کرد: با توجه به اهمیت اشتغال در دولت تدبیر و امید و استاندار محترم سعی بنده بر این موضوع بوده که تمام جلسات اشتغال و گردشگری در شهرستان با حضور خودم برگزار شود به جز یک یا دو جلسه که در آن به دلیل مشغله بسیار زیاد و جلسه مهم با جناب آقای استاندار حضور نداشتهام.
حسنی پور در ادامه گفت: در مدت فرمانداری بنده در رضوانشهر حدود ۲۵% از چارت قانونی فرمانداری خالی بوده که توانستیم با تلاش همکاران و کارکنان فرمانداری جای خالی این ۲۵% را پر کنیم.
وی در نهایت با تشکر از اصحاب رسانه بیان کرد: در مدتی که بنده فرماندار بودم شهادت میدهم که از هیچ رسانه و مطبوعاتی شکایت نکردهام و باب نقد و انتقاد را همیشه باز گذاشتم با اینکه برخی اوقات رسانهها تندرویهایی نیز داشتهاند.
سخنران بعدی جلسه، امام جمعه محترم شهرستان رضوانشهر جناب حجتالاسلاموالمسلمین عبداللهی امام جمعه رضوانشهر بود.
وی ضمن عرض خیرمقدم به استاندار محترم جناب آقای دکتر سالاری و هیئت همراه و حضار حاضر در جلسه ایام فاطمیه (س) را تسلیت و با توجه به نزدیکی ایامالله دهه فجر، این دهه را به تمام حضار در جلسه تبریک گفت.
عبداللهی با تشکر از استاندار به خاطر سختکوشی ایشان بیان کرد: استاندار بعد از انتصاب از پشت میز خود بیرون آمد و به تمام شهرستانها سفر کرده و از نزدیک با مشکلات شهرستانها و مردم آشنا شد.
امام جمعه رضوانشهر در ادامه با برشمردن برخی از مشکلات شهرستان افزود: این شهرستان دارای مشکلات عدیدهای است که مهمترین آنها بحث حقوق معوقه کارگران شرکت چوکا و سهامی جنگل شفارود و سد شفارود است.
وی در ادامه بیان کرد: کارگران عزیز، فرزندان ما هستند و نباید بگذاریم که به آنان سخت بگذرد. گاهی اوقات کارگرانی به همراه زن و فرزندانشان به دفتر بنده رجوع میکنند که نان شب ندارند و انسان از دیدن این صحنه متأسف شده و از اینکه نمیتواند کاری برای آنها انجام بدهد نیز شرمنده میگردد.
حجتالاسلاموالمسلمین عبداللهی افزود: مافیای واردات کاغذ باعث شده تا چوکا دیگر نتواند سرپای خود بایستد. وی ادامه داد قبل از انقلاب در حالی که جمعیت ایران حدود ۲۹ میلیون نفر بود چوکا بیش از ۳۰۰۰ کارگر داشت ولی امروز که ایران ۸۰ میلیون جمعیت دارد چوکا حدود ۶۰۰ کارگر دارد آن هم بگونه ای که نمیتواند حقوق کارگران خود را بپردازد.
عبداللهی درباره وضعیت شرکت سهامی جنگل شفارود نیز بیان داشت: جنگل شفارود در حال حاضر در زمان تنفس بهرهبرداری است ولی با این حال میتوان با درختان افتاده جنگل که بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان ارزش دارند حقوق کارگران شرکت سهامی جنگل شفارود را که معوقه مانده تأمین کرد.
امام جمعه رضوانشهر در پایان به حوزه اشتغال و گردشگری رضوانشهر اشاره کرد و گفت: رضوانشهر ۲۳ کیلومتر ساحل دارد که اکثر این سواحل روستایی است و میتوان این سواحل را تبدیل به محل اشتغال و گردشگری کرد و باید در این مدت برنامهای پیاده گردد که هجرت معکوس از شهر به روستا اتفاق بیفتد.
سخنران بعدی جلسه تودیع و معارفه فرمانداری رضوانشهر نماینده مردم شهرستانهای تالش و ماسال و رضوانشهر جناب آقای محمد شکری بود.
محمود شکری ضمن عرض خیرمقدم و تسلیت ایام و تبریک دهه شکوهمند فجر در سخنانی بیان کرد: ما وارثان هزاران خون شهید هستیم و معنای کلمهی وارث یعنی نگهبان و حافظ. ما باید حافظ مسئولیتهایی باشیم که میآیند و میروند و این مسئولیتها برای امتحان ما قرار داده شدهاند و برای کسی که مسئول است از این جهت فرصت خوبی است که میتواند به مردم خدمت کند.
وی با بیان جملهای از حضرت علی (ع) افزود: متقیترین و با کرامتترین بین مردم در جامعه بهعنوان خدمتگزار در بین جامعه اسلامی انتخاب میشوند. انقلاب اسلامی متفاوت با تمام نظام بینالملل است.
در جمهوری اسلامی قانون خدا بر مردم حاکم است ولی در سایر ملل قانون توسط مردم تصویب میشود و بر مردم حاکم است.
نمایندهی تالش بزرگ ادامه داد: مردم مورد توجه خداوند و پیامبر و ائمه اطهار هستند و مدیرانی موفق خواهند بود که در آنها به روز مردم باز باشد. در جمهوری اسلامی ما تجربه ۴۰ سال مدیریت اسلامی و انقلابی را داریم که تجربه خوب و موفقی است.
شکری با اشاره به وضعیت چوکا افزود: در چوکا در زمان شاه حدود ۳۰۰۰ نفر کار میکردند و در حال حاضر ۶۰۰ نفر و این شایسته نظام اسلامی و مدیریت اسلامی نیست.
نماینده مردم شهرستانهای تالش، ماسال و رضوانشهر درباره وضعیت سد شفارود بیان کرد: سد شفارود باید در هفته اول سال ۹۷ به بهرهبرداری میرسید و کلید آن را تحویل میگرفتیم. در سد شفارود بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان خرج شد ولی در طی ۴ سال تنها ۲۴% پیشرفت فیزیکی داشت.
وی با تأکید بر فاینانس بودن این پروژه بیان کرد: اگر این پروژه توسط ایران انجام میشد بحثی نبود و گفته میشد که مانند تمام پروژههای بر زمین مانده میگفتیم بودجهای تخصیص پیدا نکرده است ولی در حال حاضر این پروژه فاینانس چین است و نباید در تأمین اعتبار با مشکل مواجه شود. شکری در ادامه گفت: ما از سال ۹۸ باید اقساط این پروژه را پرداخت کنیم و از طرفی هم هزینه کار در کشور به دو برابر افزایش یافته است.
شکری افزود: اگر ۵ پروژه بزرگ در ایران وجود داشته باشد یکی از آنها سد شفارود است.
وی با تأکید بر اهمیت این پروژه بیان کرد: هفتهای نبود که به وزیر نیرو و معاون وزیر تأکید نکره باشیم که این پروژه را از ردیف پروژههای استانی خارج کند و به پروژههای ملی اضافه کند. با این حال تازه امسال وزیر نیرو به آقای نوبخت معاونت برنامه و بودجه نامه زد و درخواست کرد که سد شفارود به پروژههای ملی اضافه شود.
نماینده شهرستانهای تالش، ماسال و رضوانشهر در ادامه صحبتهایش به چوکا پرداخت و دو راه نجات چوکا را مطرح کرد و گفت: چوکا راه نجاتش نوسازی ماشینآلات است. در حال حاضر چوکا یک هفته کار میکند و دو هفته کار نمیکند و حقوق آن از بالادست به این شرکت پرداخت میشود و مدیرعامل شستا نیز میگوید تا چه موقع باید از سود سایر شرکتهایم بزنم و به عنوان حقوق به کارگران یک شرکت زیان ده حقوق پرداخت کنم.
وی دومین راه نجات چوکا را خصوصیسازی دانست و بیان کرد: روند شرکت چوکا زیان ده بوده و مدیرعامل، شرکت را رها کرده است. ما به آقای وزیر میگوییم اگر چوکا را نمیتوانید حفظ کنید به بخش خصوصی واگذار کنید.
شکری گریزی به وضعیت شرکت سهامی جنگل شفارود نیز زد و گفت: در جلسهای که با وزیر دفاع سابق سردار دهقان داشتیم بیان کردم که وزارت دفاع نمیتواند جنگلداری کند و آقای دهقان نیز بر همین موضوع تأکید داشت. وی ادامه داد آیا قرقبانی که شکم خود و خانوادهاش گرسنه است میتواند از جنگل محافظت کند؟ بعد انتظار داریم که قاچاق چوب هم اتفاق نیفتد؟
نماینده تالش بزرگ با انتقاد از مدیرکل منابع طبیعی استان گیلان بیان کرد: مدیرکل منابع طبیعی استان گیلان نامه زده که راه روستایی را آسفالت نکنید. در کدام یک از قوانین بیان شده است که فلان جاده روستایی آسفالت نشود. وی ادامه داد اگر این نامه از طرف اداره راه و ترابری زده شده بود میگفتیم چون آنها متولی امور هستند مشکلی ندارد ولی آیا منابع طبیعی متولی آسفالت کردن راههای روستایی است که چنین نامهای زده؟
شکری با اشاره به مشکلات عشایر این شهرستان افزود: در رضوانشهر اداره امور عشایری تشکیل شد ولی متولی ندارد و بیصاحب است و حقوق عشایر این منطقه در حال ضایع شدن است. وی ادامه داد: هر روز فلان عشایر زنگ میزند که مأموران منابع طبیعی کَپَر مرا از بین برده و یا طویله مرا خراب کرده است. وی ادامه داد با این رفتارها با زبان بیزبانی به آنها میگوییم ما تولیدکننده نمیخواهیم.
نماینده تالش بزرگ افزود: سالانه ۱۰۰ هزار میلیارد تومان گوشت وارد میکنیم ولی اگر از عشایر حمایت بکنیم آنها وابستگی ما را کمتر خواهند کرد.
وی در انتها با تبریک انتصاب مظفری به عنوان فرماندار شهرستان رضوانشهر گفت: آقای مظفری در این فرصت دو ماههای که به عنوان سرپرست فرمانداری رضوانشهر انتخاب شدهاند جای خود را در میان مردم باز کردهاند و از ایشان به خاطر زحمات دوماههشان تشکر میکنم.
مصطفی سالاری استاندار گیلان در مراسم معارفه فرماندار رضوانشهر با اشاره به توانمندیهای این شهرستان و غنای فرهنگی آن اظهار داشت: فضای خدماترسانی در این شهرستان مطلوب ارزیابی میشود که این امر ماحصل روحیه تعاون و همکاری مسئولان و مردم است.
وی با بیان اینکه دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران حاصل هم افزایی جمعی و استواری مردم بوده، گفت: چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب فرصتی مناسب برای نمایش دستاوردهای انقلاب اسلامی است.
استاندار گیلان با بیان اینکه مقایسه دستاوردهای ۴۰ ساله نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نسبت به سالهای قبل از انقلاب جلوههای خدمت را بیش از پیش نشان میدهد، تصریح کرد: همدلی و پایداری اصلیترین عنصر در تحقق این مهم قلمداد میشود.
سالاری خاطرنشان کرد: در اجرای طرحها و پروژهها تنها به دنبال اعتبارات دولتی نباشیم زیرا مبحث توسعه تنها به بودجه و اعتبارات دولتی خلاصه نمیشود بلکه مشارکت بخش خصوصی میتواند نتایجی بهتری را به همراه داشته باشد.
نماینده عالی دولت در گیلان افزود: در مسائل رفاهی مردم همچون راه دسترسی، آب، برق، گاز و … شاهد تحولات مطلوبی بودیم و تلاش میشود تا این منابع مالی به صورت عادلانه در پروژههای لازمالاجرا صرف شود.
وی گفت: بهرهگیری از خردجمعی برای تأمین هزینهها و ایجاد بستر امن سرمایهگذاری یک ضرورت محسوب میشود.
سالاری با بیان اینکه روند توسعه باید متوازن صورت گیرد، خاطرنشان کرد: امنیت و اطمینان از سرمایهگذاری امری مهم است که دولت در تلاش برای حفظ آن است.
وی ایجاد اختلال حتی در اندازه و ابعاد کوچک در بحث امنیت سرمایهگذاری را منجر به خسارتهای بزرگ دانست و گفت: در جریان فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی کوچکترین خلل میتواند ناپایداری و عدم اطمینان برای سرمایهگذاری را به همراه داشته باشد.
استاندار گیلان با بیان اینکه نیازمند همگرایی برای حفظ امنیت سرمایهگذاری هستیم گفت: اگر در جریان اجرای پروژههای سرمایهگذاری و طرحها نقدی وجود داشته باشند باید منصفانه و با آرامش بیان شود تا بسترهای سرمایهگذاری را با بیثباتی گره نزند.
سالاری با بیان اینکه قضاوت و بیان نظرات باید منصفانه باشند گفت: در تلاشیم تا برای اجرای صحیح طرحهای اقتصادی از نظرات کارشناسان این حوزه استفاده نماییم و برای تحقق این هدف اقدام به تشکیل ستاد اقتصاد مقاومتی و کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید با حضور دستگاههای ذیربط کردهایم.
وی با بیان اینکه مباحث مهم اقتصادی استان در این کارگروهها مورد بحث و بررسی قرار میگیرد، به جزئیات طرحهای مورد بحث در این مجموعه اشاره کرد.
استاندار گیلان همچنین با تأکید بر لزوم بهرهگیری مناسب از داشتههای طبیعی بیان داشت: در استان از ظرفیت دریا به خوبی استفاده نشده و اگر به جای تلفات و مخاطرات دریایی که به دلیل فراهم نبودن بسترهای گردشگری آبی رخ میدهد، مدیریت سواحل را در مقیاس کوچک و در چارچوب قانون به بخش خصوصی واگذار کنیم علاوه بر حفظ محیطزیست، زمینه رونق گردشگری دریایی و درآمدزایی حاصل از این حوزه آبی را فراهم کردهایم.
وی با بیان اینکه عدم درک صحیح از قوانین و مقررات موجب اختلال در اجرای برخی امور زیربنایی و توسعه محور شده تصریح کرد: منابع طبیعی متعلق به همگان است؛ لذا باید با ایجاد رابطهای منطقی میان مردم و منابع طبیعی زمینه توسعه فضای کسبوکار را فراهم کرد.
وی با تأکید بر خصوصیسازی با تعریف درست و رعایت کارکردهای اصلی گفت: متأسفانه در برخی موارد خصوصیسازی منجر به زمین فروشی شده است.
سالاری همچنین به موضوع صنایع چوب و کاغذ ایران (چوکا) اشاره کرد و یادآور شد: تلاشهای خوبی برای حل مشکلات این کارخانه صورت گرفته و امیدواریم با انجام تدابیر بهتر احیای مجدد این صنعت در گیلان را محقق کنیم.
نماینده دولت در گیلان با تقدیر از فرماندار پیشین رضوانشهر و اقدامات ایشان در دوره فعالیتش، محمدمهدی مظفری را بهعنوان فرماندار شهرستان رضوانشهر معرفی کرد و از ایشان خواست تا با رعایت اصل مردمداری، در جهت رونق اقتصاد و توسعه فضای کسبوکار با جدیت گام بردارد.
در پایان برنامه استاندار حکم جوانترین فرماندار استان گیلان را به او تحویل داد و با تقدیرنامهای از زحمات سهساله عسگر حسنی پور به عنوان فرماندار رضوانشهر تشکر کرد.