به گزارش ماسال نیوز؛ سید مهدی موسوی نوشت:
درباره تخریب دکههای مسیر ییلاق ماسال چند نکته به ذهنم رسید:
🔹 یکم اینکه این دکهها آیا با طی روال قانونی ساخته شده بودند یا خیر. اگر اینها روال قانونی را طی کرده بودند تخریب آنها خلاف قانون و خلاف اخلاق بوده و اگر روال اداری را طی نکرده بودند به نظر من حقی برای این افراد نمیتوان به لحاظ قانونی قائل شد.
🔹 دوم اینکه منابع طبیعی تا چقدر باید در مقابل ساخت دکهها چشمپوشی کند؟ یعنی در این مسیر قرار است افراد چند دکه احداث کنند و در مقابل چند دکه منابع طبیعی بیخیالی طی کند؟
🔹 سوم اینکه با توجه به اینکه این دکهها احتمالاً بدون طی مراحل قانونی و اجازه قانونی ساخته شده بودند پس هیچ احراز هویتی از آنها در سیستم اداری کشور وجود نداشته و این افراد خارج از ضوابط قانونی میتوانستند به مردم خدمات ارائه کنند کما اینکه در بحث ماه مبارک رمضان بسیاری از مردم از این دکهها گلایهمندی داشتند که مباحث مربوط به ماه مبارک رمضان را رعایت نمیکردند.
🔹 چهارم اینکه مردم حساسیت بحث حفظ منابع طبیعی را به خوبی میدانند و از طرف دیگه می دانند که در روستاها و شهرها گرفتن یک جواز ساخت و ساز چه دردسرهایی دارد و همه هم پذیرفتند که باید این روال اداری طی شود پس چرا باید در مناطق ییلاقی که برای مردم حساسیت بیشتری وجود دارد در این زمینه این طور از دکمه هایی که خلاف قانون ساخته شدند حمایت میشود.
🔹 پنجم اینکه منابع طبیعی هم گاهی در صدور پروانه ساخت و ساز در مناطق ییلاقی تبعیض قائل میشود چنانکه برخی مسئولین کشوری در ییلاق ماسال ساخت و ساز و یا تعمیرات داشتند و منابع طبیعی همچنان چشم روی این ساخت و سازها بسته است. همین چشمپوشی منابع طبیعی بر تخلفات مسئولین کشوری باعث شده است که دکهدارها نیز خود را در این خصوص محق بدانند و بگویند چرا برای آنها (آقایان خاص) تخریب نمیشود ولی برای ما را به راحتی تخریب می کنند.
🔹 ششم اگر بنا بر تخریب دکههاست منابع طبیعی تصاویر مربوط به ۲۰ سال پیش و وضعیت فعلی را با هم مقایسه کنند و اگر هر کسی در هر جایگاه و مقامی در ییلاق ماسال در تخلفی در ساخت و ساز داشته است برای همه را تخریب کنند و نه دکههای مسیر و یا افراد بدون پشتوانه و قدرت را.
🔹 هفتم منتقدان متعصب طرح تخریب دکههای مسیر ییلاق ماسال نیز توجه کنند که بسیاری از این بر خلاف آن ساخته شده بود و نباید به صورت یکجانبه و یکطرفه به منابع طبیعی حمله کرد و منابع طبیعی را ناحق زورگو ظالم جلوه داد.
🔹 هشتم اینکه مردم فراموش نکنند که شهید #ناصر_پیروی تنها شهید راه مبارزه با #زمین_خواری کشور در راه حفظ همین منابع طبیعی شهید شدند و اگر منابع طبیعی در تخریب دکههای خلاف قانون بدون پشتوانه مردمی باشد در موارد خلاف قانون دیگر هم توانایی و قدرت جلوگیری از زمینخواری و ییلاقخواری و مرتعخواری را نخواهد داشت.
🔹 نهم اینکه همه کلاه خود را قاضی کنند و بگویند آیا راضی هستند افراد بدون هیچگونه روال اداری و قانونی به صورت خودسر برای خود دکههایی در مسیر ییلاق ایجاد کنند و دوباره از خود بپرسند آیا دکههایی که تخریب شدند جز همین دکههایی بودند که خلاف قانون ساخته شده بودند یا خیر؟ اگر خودشان را جای رئیس منابع طبیعی ماسال قرار میدادند در مقابل ساخت دکههای خلاف قانون که عکسالعملی نشان میدادند؟