به گزارش ماسال نیوز به نقل از تالش فردا، در این مراسم که صبح امروز در ساختمان اتاق اصناف ماسال و با حضور فرمانده انتظامی این شهرستان برگزار شد، سید هادی رشیدی با ابراز تبریک به مناسبت هفته اصناف، گفت: یک سال دیگر را پشت سر گذاشتیم، در این راه صنوف مختلف ما را همراهی کردند، صمیمانه از آنها سپاسگزارم.
رشیدی افزود: ابتدای هفته، به نمایندگی از گیلان، در اجلاس سراسری که به مناسبت روز اصناف در تهران برگزار شد حضور داشتم. در این اجلاس وزیر صنعت و معدن، رئیس مجلس شورای اسلامی و بسیاری از نمایندگان دیگر مجلس به همراه جمعی از رؤسای اتاقهای اصناف سراسر کشور حضور داشتند که در آنجا مسائل مختلفی بیان شد.
بنده نیز در راستای وظایف خود، نامهای را به وزیر محترم تقدیم کردم که در برگیرنده مشکلات مختلف اصناف محترم بود و ایشان نیز قول مساعد به جهت همکاری را اعلام داشتند.
بحث فراهم آوری تسهیلات سرمایه در گردش واحدهای صنفی، مشکلات پیش روی تولیدیها و مواردی دیگری در این رابطه، از جمله مواردی بود که در این نامه آورده شده بود.
سید هادی رشیدی همچنین در ادامه و با انتقاد از وضعیت ساماندهی دستفروشان و وانتهایی که درون شهر مشغول به فعالیت هستند گفت: اخیراً شهرداری از این اتاق شکایتی کرده که چرا در خصوص اصناف از آن نهاد استعلام صورت نمیگیرد!؟
ما هم پاسخ آن را شفاف دادهایم؛ واقعیت این است که طبق ماده ۱۲ قانون صنفی نیازی به گرفتن استعلام از آنها وجود ندارد و نام شهرداری در بین ۴ ادارهای که قرار است از آنها استعلامات صورت گیرد، وجود ندارد!
متأسفانه شهرداری در قضیه ساماندهی دستفروشان ورود نمیکند و این به معضلی بزرگ تبدیل شده اما در مقابل از ما گلهمند نیز هستند که باید از ما استعلام کنید، اما قانون این را نمیگوید!
در ادامه، رشیدی با اعلام خبر ممنوعیت دریافت عوارض، به صورت چک و یا نقدی در اتاق اصناف این شهرستان، افزود: پیشتر ما میتوانستیم هزینههای پرداختی کسبه را طی چک دریافت نماییم اما از ابتدای امسال این امکان وجود ندارد و هیچ گونه هزینهای به صورت دستی برای صدور پروانه کسب، دریافت نمیکنیم و تنها، پولهای مربوط به هزینه برگزاری کلاسهای آموزشی و تمدید پروانه از این طریق قابل دریافت هستند.
وی یادآور شد: در طول سال گذشته به همراهی عوامل نیروی انتظامی و اماکن توانستیم ۱۴۱ واحد صنفی (خارج از لیست) را شناسایی کنیم و ۴۵ مورد از آنها به دلیل نداشتن پروانه کسب منجر به پلمپ شد.
رشیدی گفت: در شهرستان ماسال در مجموع ۲۷۳۰ واحد صنفی وجود دارد و تعداد ۱۴۱ پروانه برای واحدهای صنفی نیز در دست اقدام است. البته کسبههای بام سبز و ییلاقات از این تعداد سوا هستند.
وی افزود: در سال گذشته ۲۹۳ مورد پروانه کسب برای شهرستان صادر شده که به طور میانگین ۲۰ واحد سهم هر اتحادیه بوده است.
همچنین در یک سال گذشته، تعداد تمدید پروانه ۲۲۷ واحد بوده و تعداد پروانههایی که به دلایل مختلف باطل شدند ۸۸ مورد بوده است.
رشیدی یادآور شد: در طول سال و در مجموع ۲۵۰۸ مورد بازرسی از صنوف مختلف صورت گرفت که ۱۳۸ مورد منجر به تشکیل پرونده در تعزیرات حکومتی شد که میزان جریمه نقدی آن معادل ۲۰ میلیون تومان بوده است.
رئیس اتاق اصناف ماسال همچنین با شرحی از آخرین وضعیت ساختمان این نهاد گفت: آجرچینی این ساختمان به اتمام رسیده و امیدواریم هر چه زودتر باقی قسمتهای آن نیز تکمیل شود.
وی افزود: زمینی که برای این ساختمان خریداری شد، در همان زمان ۴۰ میلیون تومان قیمت داشت و تا به این روز ۳۵۸ میلیون تومان برای ساخت این ساختمان هزینه شده که تمامی آن از محل کمکهای مردمی بوده است.
رشیدی، گفت: در حال حاضر مبلغ ۳۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان از محل دریافت کمکهای مردمی در حساب باقی مانده است.
او در ادامه و در خصوص میزان درآمدها و نحوه هزینههای اتاق اصناف در سال گذشته، یادآور شد: مجموع هزینه اجرای برنامههای ملی- مذهبی، فرهنگی، حقوق پرسنل و دیگر هزینههای جاری ۳۷۹٫۸۸۰٫۰۰۰ تومان و درآمد یک ساله این اتاق ۳۸۳٫۳۳۰٫۰۰۰ تومان بوده است.
همچنین در طی سال گذشته کمکهای مالی مردمی به جهت تکمیل ساختمان اتاق اصناف مبلغ ۷۳٫۶۸۸٫۰۰۰ تومان و جمع موجودی تمامی اتحادیهها ۶۰٫۳۲۳٫۰۰۰ تومان بود است.
رشیدی در ادامه و در بخشی از صحبتهایش ضمن قدردانی از اصحاب رسانه، افزود: از این عزیزان سپاسگزارم که همواره خطاهای ما را گوشزد کرده و ایرادهایی که داشتیم را به ما اعلام میکنند؛ تمام تلاش ما این است تا در حد توان نواقص مطروحه را برطرف کنیم.
او در بخش پایانی صحبتهایش، گفت: امیدواریم در سال پیش رو مشکلات اقتصادی کمتر شوند و آرزو داریم سال بهتری پیش روی این عزیزان باشد.
البته، یک سری از موارد نظام صنفی هستند که میبایست اصلاح شوند؛ ما آنها را به وزیر محترم ارائه دادهایم. انشاءالله یکسری از این موارد باید برداشته شوند و قانون بازنگری شود.