جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ , 22 November 2024

تاریخ انتشار : ۱۱ تیر ۹۸
ساعت انتشار : ۸:۲۱ ب.ظ
چاپ مطلب
یادداشت محمد دوستار؛

گیسوم گرفتار در چنبره قدرت (بخش اول)

تا مراکز تفریحی و توریستی مثل گیسوم، سورتمه، و قروق و...توسط مدیران خوش فکر و با استقبال مردم راه‌اندازی شدند. گویا هرکدام از این مراکز مورد طمع سیاست‌بازان قرار گرفته و از مسیر اصلی و از هدف متعالی خود در حال خارج شدن است.

محمد دوستار؛ استاد دانشگاه گیلان – از وظایف اصلی دولت‌ها ایجاد زمینه و ارائه خدمات برای ارتقاء سطح رفاه در زندگی شهروندان است. احصای نیازمندی‌ها، راه‌اندازی مراکز خدمات رسان، تقویت فضای کسب‌وکار، ایجاد مراکز اشتغال‌زا، تأمین امنیت شهروندان، ایجاد ثبات در مدیریت‌ها بر مبنای شایستگی و موارد مشابه آن انتظاراتی هستند که شهروندان از دولت به معنای عام دارند. از جمله نیازمندی‌های اصلی جامعه به خصوص در شهرستان تالش اشتغال جوانان است که از معادلات کشوری هم متأثر است. دولتمردان از همه زمینه‌ها و بسترهای با رویکرد جهادی باید برای ایجاد اشتغال آنان، شبانه‌روز در تلاش باشند. کلی‌گویی، وعده‌های تحقق‌ناپذیر سیاستمداران، سوهان روح و جوانان شده است. دراین‌بین وجود تنش‌ها در جهت حفظ منافع حزبی و باندی هم فضا را ملتهب‌تر کرده است.

ظرفیت‌های بالقوه سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری می‌تواند شهرستان تالش را به یکی قطب‌های توریستی تبدیل کند و زمینه اشتغال هزاران نفر از جوانان جویای کار و افزایش ثروت را به همراه داشته باشد. وجود جنگل، ییلاقات بکر، جلگه و در یا در کنار هم و با اندک فاصله چشم‌انداز بی‌نظیری را ایجاد می‌کند که دل هر بیننده‌ای را می‌رباید. در کنار این‌ها فرهنگ غنی و باسابقه دیرین، زبان و گویش و موسیقی جذاب صنایع‌دستی، خوراک و نوشیدنی‌های محلی، آداب‌ورسوم، مراسم و جشن‌های منحصر به فرد، مراکز معنوی و باستانی، روحیه مهمان‌نوازی و ده‌ها مزیت دیگر تالش را از دیگر شهرستان‌های کشور متمایزتر کرده است. این‌ها مزیت‌های نسبی هستند که بایستی با برنامه‌ریزی و تدبیر مدیران اجرایی بتوانند برای شهرستان مزیت رقابتی ایجاد کنند. در این راستا مراکز تفریحی و توریستی مثل گیسوم، سورتمه، و قروق و…توسط مدیران خوش فکر و با استقبال مردم راه‌اندازی شدند. گویا هرکدام از این مراکز مورد طمع سیاست‌بازان قرار گرفته و از مسیر اصلی و از هدف متعالی خود در حال خارج شدن است و نه تنها مشکلی را در منطقه حل نکرده بلکه با تنش‌ها، کشمکش‌ها و روز آزمایی قدرت دوستان و سیاست‌بازان باعث فرار سرمایه و حیرت و سردرگمی تحلیل گران و مردم شده است. ابهامات و سؤالاتی را ایجاد کرده که چرا این‌همه اختلاف شدید در مورد این طرح به وجود آمده و چرا شفافیت در این باره توسط متوليان و جود ندارد.

در سلسله یادداشت‌هایی علل، فرایند، آسیب‌ها و راهکارهای برون‌رفت ازاین‌گونه معضلات مورد اشاره را تبیین خواهیم کرد.