چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ , 15 January 2025

تاریخ انتشار : ۰۲ اردیبهشت ۹۹
ساعت انتشار : ۹:۳۳ ق.ظ
چاپ مطلب
چند نکته به بهانه انتشار ویدئوی خوردن ادرار شتر؛

آیا ادرار شتر حلال است؟

در کنار اینکه روایات معتبری برای جایز دانستن نوشیدن ادرار شتر وجود ندارد و علمایی مثل آیت الله سیستانی نوشیدن آن را جایز نمی داند ذکر چند نکته ضروری است.

در روز گذشته ویدئویی در رسانه‌ها منتشر شده؛ شخصی که خودش رو به عنوان کارشناس طب اسلامی معرفی کرده در این ویدئو در مقابل دوربین ادرار شتر می خوره و بقیه رو به اینکه این کار رو انجام بدن دعوت می کند.

 

این اقدام در روزهای گذشته به یک سوژه در شبکه‌های اجتماعی تبدیل شده و یک ابهام رو هم به وجود آورده که آیا خوردن ادرار شتر در اسلام حرام هست یا حلال و آیا در اسلام چنین چیزی توصیه شده یا نه؟

 

شاید براتون جالب باشه که در اسلام فراتر از حلال و حرام وجود داره، اسلام نکته‌ای رو درنظر گرفته و اون نکته این هست که آیا چیزی که شما قرار هست از آن استفاده کنید در جامعه‌ای که در اون زندگی می‌کنید از نظر عرف جامعه پذیرفته است یا نه؟

 

اسلام واژه‌ای تحت عنوان خبائص داره و تأکیدش بر این هست که هر چیزی که خبائص باشه خوردنش حرام هست.

 

به عبارت ساده‌تر اگر یک خوردنی از نظر بیشتر انسان‌ها نفرت‌انگیز باشه، اون خوردنی خبائص به حساب می‌آید و از نظر اسلام استفاده کردن از اون حرام هست.

 

ممکن هست سؤالی برای شما پیش بیاید که آیا ممکن است در روایت‌هایی در اسلام ادرار شتر و استفاده از اون رو توصیه کرده باشه؟

 

در اسلام یک واژه دیگر هم داریم به نام اضطرار؛ شرایط اضطرار از جمله شرایطی هست که اگر برای افراد پیش بیاد، در این صورت می توانند نگاه رو به برخی احکام متفاوت‌تر کند.

 

اگر بخوایم به طور ساده‌تر توضیح بدهیم می شود این‌طور گفت، اگر یک خوردنی یا آشامیدنی وجود داشته باشد که از خبائص باشه (از نظر اکثر جامعه نفرت‌انگیز باشه) و اگر شرایط اضطرار به وجود بیاید و افراد به این جمع بندی برسن که در شرایط اضطرار چاره‌ای ندارن جز اینکه از اون استفاده کنند، خوردن اون برای شخصی که به اضطرار رسیده اشکالی ندارد.