غلامرضا گیل چالانی اظهار کرد: شهرستان ماسال از گذشته تا امروز هیچ پهنهای برای دفن زباله نداشته و پیشبینی هم نشده است. اما زبالههایی از سه سال قبل رها شده است!
وی افزود: در شهر ماسال بخشی که در فیلم آمده محل دپوی زباله جمع آوری شده سطح شهر در مساحتی حدود ۳۰۰۰ مترمربع است که از آنجا برای کودآلی بارگیری میشود. لذا دفن زباله در آن محدوده صورت نمیگیرد اما یکسری زباله از گذشته(بیش از سه سال اخیر) آنجا دپو و بدون فکر رها شده است.
فرماندار شهرستان ماسال ادامه داد: الان این زبالههایی که از گذشته باقی مانده را کودآلی پذیرش نمیکند و فقط تا یک بازه زمانی مشخصی را تحویل میگیرد، لذا این زبالهها از گذشته دپو شده و جدید نیست.
گیل چالانی گفت: در آخرین جلسه کارگروه پسماند شهرستان که هفته گذشته با حضور شهردار ماسال داشتیم، طبق گزارش کاری که شهردار ماسال ارائه کرد ظاهرا برنامهریزی شده این زبالهها به پهنههای دیگری در سطح استان منتقل شود که باید مقدمات آن فراهم شود تا عملا آن منطقه پاکسازی شود. بعد از آن فیلم شهرداری زبالههای جدید را به کودآلی انتقال داده و بخش زبالههای قدیمیتر هم مقرر شده به پهنههای دیگر انتقال داده شود.
وی با تاکید بر اینکه در ماسال اصلا محل دفن زباله نداریم، تصریح کرد: برای مدیریت پسماند با توجه به شرایط خاصی که شهرستان ماسال دارد و اکثر اراضی جزو اراضی ملی و جنگلکاری هستند و این قابلیت را ندارند که از اداره کل منابع طبیعی بگیریم و به عنوان محل دپوی زباله یا تفکیک در مبدا از آن استفاده کنیم لذا این موضوع باعث بروز مشکلاتی شده است.
فرماندار ماسال افزود: اخیرا هم مکاتباتی با مدیرکل منابع طبیعی استان داشتیم مبنی براینکه پهنهای که در محدوده شهرستان ماسال و همجوار با یکی از شهرستانهاست و جزو مالکیت منابع طبیعی بوده و عرصه جنگلی نیست، در اختیار شهرداری ماسال قرار گیرد. البته آنجا قرار نیست دفن زباله داشته باشیم زیرا اثرات سوئی بر منابع آبهای زیرزمینی و رودخانهها و محیط زیست دارد بلکه صرفا برای تفکیک در مبدا زبالههای جمع آوری شده شهر و روستا مورد استفاده قرار گیرد.
گیل چالانی اضافه کرد: در حال حاضر پیمانکارانی هم اعلام آمادگی کردهاند که در کنار تفکیک از مبدأ، تفکیک جداگانهای انجام دهند تا باقی مانده زباله به کودآلی منتقل شود، لذا درصدد هستیم تا مدیریت پسماند با کیفیت مطلوب انجام گیرد و آسیبی به منابع آبهای زیرزمینی و محیط زیست وارد نشود.
با رامین علیزاده، شهردار ماسال برای پیگیری موضوع از دفتر تحریریه تماس گرفته شد که او پس از معرفی و طرح سوژه عنوان کرد: اکنون در جلسهای هستم و حضوری برای پیگیری موضوع تشریف بیاورید، تلفنی که نمیشود.
در ادامه خبرنگار با اعلام اینکه در این ساعت(حدود ۱۵) امکان آمدن از رشت به ماسال وجود ندارد، اگر مقدور هست گزارشی را ارائه بفرمایید، گفت: آنجا سایت دپوی موقتی و رسمی زباله است، قدمت ۱۵ الی ۲۰ ساله دارد، زبالههای شهری آنجا گردآوری میشده و از آنجا هر روز به کودآلی انتقال میدهیم، زبالههای دپو شده مربوط به زمان شهرداری من نیست، برای کسب جزئیات حضوری تشریف بیاورید و روابط عمومی ما پاسخگوی شماست!
خداقوت! ۳ سال است که خودشان فرماندارند