چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ , 15 January 2025

تاریخ انتشار : ۱۵ دی ۹۱
ساعت انتشار : ۴:۲۹ ب.ظ
چاپ مطلب

ماسال پائين ترين سن ازدواج مردان در گيلان را دارد

ماسال نيوز: زاهد خندستانی مدیرکل ثبت احوال استان گیلان،  آمار 8 ماه گذشته ثبت احوال استان گیلان را بیان کرد، که در آن پایین‌ترین سن ازدواج برای مردان در شهرستان‌های سیاهکل و ماسال با 25.1 و برای زنان در آستارا با 21.7 بوده است.

ماسال نيوز: زاهد خندستانی مدیرکل ثبت احوال استان گیلان،  آمار ۸ ماه گذشته ثبت احوال استان گیلان را بیان کرد، که در آن پایین‌ترین سن ازدواج برای مردان در شهرستان‌های سیاهکل و ماسال با ۲۵٫۱ و برای زنان در آستارا با ۲۱٫۷ بوده است.

ماسال نيوز آمار ازدواج مردان ماسالي پايين ترين سن ازدواج در گيلان را دارند

به گزارش پايگاه خبري و تحليلي ماسال به نقل از ايسنا، زاهد خندستانی مدیرکل ثبت احوال استان گیلان در خصوص آمار ۸ ماهه امسال گفت: در این مدت در سطح استان ۲۱ هزار و ۶۸۹ نفر متولد شده‌اند که از این تعداد ۵۱ درصد پسر و ۴۹ درصد دختر بوده اند، همچنین از کل متولدین ۶۴ درصد شهری و ۳۶ درصد روستایی هستند، بطور کلی در هر شبانه‌روز ۸۸ نفر در استان متولد شده‌ که از این تعداد ۴۲ نفر دختر و ۴۵ نفر پسر بوده‌اند و حدودا در هر ساعت ۴ نفر در استان متولد شده‌اند.

خندستانی گفت: نسبت جنسی موالید استان در بدو تولد ۱۰۴ است یعنی در بدو تولد برابر ۱۰۰ دختر ۱۰۴ پسر متولد شده‌اند این در حالیست که این نسبت در کشور ۱۰۵ است.

مدیرکل ثبت احوال گیلان تصریح کرد: نرح خام موالید استان در سال جاری ۱۳ در هزار بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته به مقدار ۰٫۲ درصد افزایش یافته است. متوسط نرخ خام موالید کشور در سال جاری ۱۸٫۵ در هزار است که با توجه به این امر کمترین نرخ خام موالید در کشور گیلان و بیشتر استان سیستان و بلوچستان است.

وی افزود: بیشترین نرخ خام موالید در استان مربوط به شهرستان آستارا با نرخ ۲۱ و کمتری مربوط به شهرستان شفت با نرخ ۹٫۲ درصد است.

وی تصریح کرد: درصد ثبت ولادت در مهلت قانونی در استان در سال جاری ۹۹٫۳۱ درصد است یعنی این تعداد واقعه ولادت در سطح استان در مهلت قانونی ۱۵ روز ثبت می‌شود لذا از این جهت حدود ۰٫۶۹ درصد از ولادت‌ها معوق می‌ماند که علت اصلی این تعداد ولادت معوقه، ازدواج‌های غیر رسمی است که بعد از تولد فرزندان، پدران حاضر به پذیرش نسب و اخذ شناسنامه فرزند نمی‌شوند.

خندستانی با اشاره به این‌که میانگین کشوری درصد ثبت ولادت در مهلت قانونی ۹۵٫۷۷ درصد است، گفت: استان ما نسبت به این درصد وضعیت ممتازی دارد و از این حیث در سطح کشور رتبه چهارم را داراست.

مدیرکل ثبت احوال گیلان همچنین گفت: در ۸ ماهه سال جاری تعداد ۹ هزار و ۹۹۱ فقره فوت در استان به ثبت رسیده که از این تعداد ۵۵ درصد مرد و ۴۵ درصد زن بوده است، از کل متوفیان ۶۰ درصد شهری و ۴۰ درصد هم روستایی بوده‌اند ضمن اینکه آمار فوت در سال جاری نسبت به سال گذشته ۰٫۷۶ درصد کاهش داشته است.

وی ادامه داد: در هر شبانه‌روز تعداد ۴۱ نفر در استان فوت کرده‌اند که از این تعداد ۲۲ نفر مرد و ۱۹ نفر زن بوده‌اند یعنی در هر ساعت حدود ۲ فقره فوت در سطح استان به ثبت رسیده است و نسبت جنسی فوت در استان عدد ۱۲۴ است یعنی در برابر ۱۰۰ زن ۱۲۴ مرد فوتش به ثبت رسیده است.

خندستانی گفت: بیشترین گروه سنی فوت در استان مربوط به گروه سنی ۷۵ تا ۷۹ سال و کمترین گروه سنی فوت هم ۵ تا ۹ سال است و بیشترین علل فوت در استان مربوط به بیماری‌های قلبی و سرطان است.

وی با اشاره به این‌که درصد ثبت وفات در مهلت قانونی ده روز در استان ۹۹٫۵۴ درصد است، گفت: این درصد نسبت به میانگین کشوری که ۹۳٫۵ درصد است بالاست و از این حیث گیلان در کشور رتبه اول را داراست.

مدیرکل ثبت احوال گیلان افزود: در ۸ ماهه امسال همچنین تعداد ۲۱ هزار و ۲۸۹ فقره ازدواج در سطح استان به ثبت رسیده است که از این تعداد ۶۰ درصد در مناطق شهری و ۴۰ درصد در مناطق روستایی بوده است.

وی ادامه داد: میزان ازدواج به ثبت رسیده در سال جاری نسبت به سال گذشته حدود ۴٫۸ درصد کاهش داشته است که این میزان کاهش در سطح کشور ۷٫۵ درصد بوده است. بیشترین میزان ازدواج در سطح استان در شهرستان املش و کمترین در شهرستان شفت به ثبت رسیده است.

خندستانی بیشترین میانگین سنتی ازدواج را در شهرستان بندرانزلی برای مردان ۲۸٫۹ و برای زنان ۲۵٫۲ عنوان کرد و گفت: همچنین پایین‌ترین سن ازدواج برای مردان در شهرستان‌های سیاهکل و ماسال با ۲۵٫۱ و برای زنان در آستارا با ۲۱٫۷ بوده است.

وی همچنین در خصوص آمار طلاق در استان گفت: در ۸ ماهه سال جاری تعداد ۳ هزار و ۴۶۸ فقره طلاق در سطح استان به ثبت رسیده که در مقایسه با سال گذشته ۵٫۵ درصد افزایش داشته است. البته این افزایش طلاق در کشور هم اتفاق افتاده است و میزان این افزایش ۳ درصد بوده است که نسبت به افزایش استان کم است. بیشترین واقعه طلاق در شهرستان‌های رودسر و لاهیجان و کمترین مربوط به شهرستان‌های املش و آستارا است.

وی با اشاره به این‌که نرخ باروری کل TRF (فرزندآوری هر زن در بازه سنی ۱۵ تا ۴۹ سالگی) در استان ۱٫۴ فرزند برای هر زن است، گفت: این شاخص در آستارا ۲ فرزند برای هر زن است که بیشترین نرخ باروری کل در استان است، کمترین نرخ مربوط به شهرستان املش با ۱٫۱ فرزند برای هر زن است. این شاخص در دنیا ۲٫۵ فرزند برای هر زن، در کشورهای توسعه یافته ۱٫۷ و در کشورهای کمتر توسعه یافته ۲٫۶ است.

خندستانی اضافه کرد: این نرخ در ایران ۱٫۶ فرزند برای هر زن است که نسبت به میانگین دنیا و کشورهای همسایه بسیار پایین است، این عدد بنا بر پیشنهاد جمعیت شناسان که به تائید مقام معظم رهبری رسیده ۲٫۱ فرزند برای هر زن است.

مدیرکل ثبت احوال در پایان خاطرنشان کرد: نرخ سالمندی در گیلان(جمعیت بالای ۶۵ سال)، ۸٫۱ درصد است در حالیکه میانگین کشوری ۷٫۵ درصد است، استان سیستان و بلوچستان با ۳۸ درصد جمعیت کمتر از ۱۵ سال جوان‌ترین استان کشور است. بیشترین نرخ سالمندان در استان مربوط به شهرستان سیاهکل ۱۰ درصد و کمترین نرخ مربوط به شهرستان تالش ۴٫۹ درصد است.

 

تاريخ انتشار جمعه پانزدهم دي ماه هزار و سيصد و نود و يك