در روزگاری که عمده ترین شکایت مردم، بی برکتی زمان؛ دغدغه های تمام نشدنی و نرسیدن به برنامه های مهم زندگی روزمره است، در فضای مجازی، دام های زیادی برای تلف کردن وقت کاربران پهن شده است که هدفشان سودجویی برای افزایش تعداد بازدیدهاست.کافیست صفحه اول جستجو در گوگل را فقط باز کنید؛ قبل از اینکه جستجوی شما آغاز شود، تیترهای جذابی از موضوعات روز کشور به شما پیشنهاد میشود؛ یکی از آنها احتمالاً این است «فلان استان (که دقیقا نام استان شماست) تعطیل شد» و شما بر اثر هیجان ناشی از تجربه یک روز تعطیل، روی تیتر کلیک می کنیدو در تَله می افتید، وقتی تا انتهای مطلب را می خوانید، هیچ اطلاعاتی به شما اضافه نمی شود و فقط از احتمالِ تعطیلی به دلیل برودت هوا یا مدیریت انرژی سخن گفته شده که آن هم، هنوز کمیته بحران استان، چیزی درباره این موضوع، تصویب نکرده است!! و این یعنی یک متن خالی از هر گونه اطلاعات مهم و معتبر و مفید که وقت شما را گرفت، چشمتان را خسته و هزینه اینترنت را به شما تحمیل کرد.
این تله ها را با موضوع زندگی خصوصی یک بازیگر یا فوت یک شخصیت مهم کشور به وفور در صفحات وب و سایر پیام رسان های اجتماعی دیده اید. امّا هدف چیست؟ هدف اصلی از تیترهای جذاب با محتوای تُهی و بی کیفیت، فریبِ کاربران برای کلیک و هدایت آنها به یک صفحه وب خاص یا یک ویدئو است تا برای آن صفحه مجازی، بازدید بیشتری ثبت شود و عوامل پشت صحنه یا همان تله اندازان، بتوانند آگهی بازرگانی و تبلیغات بیشتری را با قیمت های بالاتری بگیرند؛چون هر چه بازدید از یک سایت بیشتر باشد، هزینه آگهی و تبلیغات نیز در آن سایت و کانال بالاتر است.
تله گذاران مجازی، همین که شما را برای کلیک و پیوند به یک وب سایت یا پیوستن به یک کانال مجازی ترغیب کردند، کار خودشان را تمام شده می دانند و در برابر میزان رضایت شما از محتوا در این پیوند و پیوستن، هیچ احساس مسئولیتی ندارند.در پرسه زدن های مجازی همواره یادمان باشد که اصلیترین ویژگی تله کلیک، جلب توجه سریع مخاطب بدون در نظر گرفتن ارزش واقعی محتواست؛ پس نسبت به عناوین جذاب با وعدههای اغراقآمیز، تیترهای بزرگنمایی شده، سؤالات چالشبرانگیز یا تصاویر جنجالی، برخورد آگاهانه تری داشته باشیم.