یکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳ , 08 December 2024

تاریخ انتشار : ۲۵ دی ۹۵
ساعت انتشار : ۱:۴۴ ق.ظ
چاپ مطلب
در نشست مشترک شکری با بخشدار شاندرمن مطرح شد؛

گازرسانی به ۱۶ روستای شاندرمن در دولت یازدهم / اختصاص ۳۰۰۰ تن قیر رایگان دیگر به شهرستان ماسال / ضرورت توجه به مسیرهای گردشگری شاندرمن

بخشدار شاندرمن گفت: شاندرمن می تواند قطب گردشگری منطقه باشد اما تحقق این موضوع در صورتی است که در کنار توجه ویژه به جاده ماسال گیلوان، به جاده های ییلاقی شاندرمن خصوصا مسیر آبشار وزن هم نیم‌نگاهی شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ماسال، نشست مشترک محمود شکری نماینده مردم تالش، رضوانشهر و ماسال با بخشدار و اعضای شورای بخش شاندرمن ۱۶ دی ماه در غیاب خبرنگاران برگزار شد.

با توجه به عدم حضور خبرنگاران در این نشست و اهمیت انتشار موارد و مصوبه های مطرح شده در آن، گزارشی از این نشست که از سوی دفتر نماینده تالش در ماسال در اختیار این پایگاه خبری قرار گرفته است، منتشر می شود؛

در این نشست بخشدار شاندرمن ضمن ارائه گزارشی جامع از مساحت، نفوس و مسکن بخش شاندرمن ارائه شد.

سید رضا صفوی در این خصوص گفت: طبق آمار ۷۴ درصد مردم بخش در روستا زندگی می کنند که عمده شغل آنها کشاورزی و دامپروری است. از جمله خدمات دولت تدبیر و امید در طی ۴ سال گذشته گازرسانی یه روستاهاست. از مجموع ۴۳ روستای بالای خانوار شاندرمن، ۴۲ روستا تا دهه فجر سال جاری از نعمت گاز بهره مند خواهند شد.

بخشدار شاندرمن ضمن تقدیر از پیگیری های محمود شکری در زمینه گازرسانی به  روستاها اظهار داشت: دو روستای شیخ نشین و طالب دره در مرحله نصب علمک هستند. تنها در روستای پنگاپشت فعلا طراحی گازرسانی صورت گرفته و در سال ۹۶ این روستا هم گازدار خواهد شد. در مجموع به ۱۶ روستا در دولت تدبیر و امید تا پایان ۹۵ گازرسانی شد.

صفوی روند ایجادشبکه آب شرب روستایی در شاندرمن را خوب ارزیابی کرد و گفت: چند روستای باقی مانده در حال شبکه گذاری هستند یا به اتمام رسیده اند مثل روستاهای پاشک، دلیجان، سیاهدوله، میرمحله. همچنین در زمینه اصلاح شبکه های قدیمی و فرسوده در روستاهایی همچون اسطلاخ زیر، شیخ نشین و کوره جان عملیات آغاز شده و در ادامه روستاهای دیگر همچون وزمتر، بی‌تم و خلورجان هم اصلاح شبکه خواهند شد.

بخشدار شاندرمن در خصوص مشکلات حوزه کشاورزی منطقه گفت: ۹۰ درصد از  ۳۵۰۰ هکتار شالیزار شاندرمن در حال حاضر با آبیاری سنتی کار می‌کنند که این موضوع نیازمند بتنی ساختن سردهنه ها و لاینینگ انهار است. البته فرماندار ماسال در کمیته برنامه ریزی برای آب بندان ها اعتباراتی تخصیص داده اند که در استخر اولم باید تغییر ایستگاه پمپاژ و رگلاژ صورت بگیرد.

وی افزود: همچنین باید در استخر پاشکم رگلاژ کف و استخر دوقلوی خرفکوره ترمیم بازو و لایروبی به عمق نیم متر صورت بگیرد. البته پروژه خشکه دریا که کددار هم هست و مطالعاتش به اتمام رسیده در صورت تخصیص اعتبار می تواند بسیاری از مشکلات آبیاری کشاورزی بخش را برطرف کند.

بخشدار شاندرمن با اشاره سایر پروژه های عمرانی در دست مطالعه برای شاندرمن گفت: آب منطقه ای طرحی در خصوص سد لاستیکی در سردهنه‌ی تالش خاله نرسیده به امامزاده شفیع در دست مطالعه دارد که این طرح علاوه بر آبیاری ۲۰۰۰ هکتار از شالیزارهای بخش، با جذب گردشگران می تواند عامل رونق اقتصادی منطقه شود. طبیعت شاندرمن به حدی بکر و زیباست که می تواند از قطب های گردشگری باشد اما تحقق این امر مستلزم حمایت است. مسیر امامزاده شفیع و طالب دره به سمت ییلاقات در صورت بهسازی و توسعه راه های فرسوده‌ی ییلاقی می تواند علاوه بر خشنودی دامداران رونق گردشگری را در پی داشته باشد.

وی افزود: تحقق این موضوع در صورتی است که در کنار توجه ویژه به جاده ماسال گیلوان، به جاده های ییلاقی شاندرمن خصوصا مسیر آبشار وزن نیم نگاهی شود.

محمود شکری نماینده مردم تالش رضوانشهر و ماسال نیز در این نشست با اشاره به پروژه خشکه دریا گفت: بهتر است این پروژه توسط بخش خصوصی اجرایی شود تا در ابعاد مختلف مورد بهره برداری قرار گیرد. در این راستا باید ابتدا یک فراخوان عمومی صورت بگیرد. همچنین باید مسیر خشکه دریا برای دسترسی عمومی بهسازی شود.

شکری در خصوص استقرار ادارات در شاندرمن اظهار داشت: باید یک سری از ادارات در شاندرمن مستقر شوند اما این به معنی جذب کارمند جدید نیست بلکه تعدادی از کارمندان شهرستان باید در شاندرمن مستقر شوند.

وی افزود: در برخی روستاها تعدادی زمین ورزشی موچود است که در اختیار منابع طبیعی است. در این خصوص بخشداری مکاتباتی با اداره ورزش و جوانان شهرستان داشته باشد تا جهت بهره برداری جوانان در اختیار دهیاری ها قرار گیرد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: برای شهرستان ۳۰۰۰ تن قیر رایگان گرفته ایم که باید پیگیری شود که چه میزان از این قیر تاکنون تخصیص یافته و چه مقدارش در شاندرمن به کار رفته است. ۳۰۰۰ تن قیر دیگر هم باید بگیریم.

نماینده مردم تالش بزرگ در خصوص اشتغال زایی در منطقه اظهار داشت: در شاندرمن مقدار زیادی زمین های شیب دار قابل واگذاری به جوانان وجود دارد که باید به جوانان و با اولویت به فارغ التحصیلان کشاوری صورت گیرد. در مورد پارک جنگلی کفودمژده در صورت عدم پیشرفت پروژه توسط شهرداری، بخشداری پیگیری های لازم را انجام دهد تا توسط دهیاری این پروژه ادامه پیدا کند.

شکری در پایان گفت: برخی از زمین های شهرستان که قبلا بهره برداری می‌شد اما اکنون در اختیار منابع طبیعی است باید طی مکاتبه با جهاد کشاورزی  گرفته شود. جهت پیگیری های بیشتر این موضوع، مراتب به من اطلاع رسانی شود.

در ادامه از سوی حاضرین در جلسه موضوعاتی از قبیل ؛ «عدم تخصیص قیر رایگان کافی»، «تقویت شبکه برق»، «دسترسی به سایت بازیافت زباله»، «استقرار پلیس راهور و شبکه دامپزشکی»، «بازگشایی راه های ییلاقی به صورت سالیانه قبل از کوچ دامداران به بالادست»، «همکاری اداره منابع طبیعی با دهیاران در خصوص اراضی درون طرح هادی»، «نبود شعب برخی بانک ها»، «ایجاد کمربندی شاندرمن»، «ساخت هتل و پیست سوارکاری» و «وضعیت نامطلوب پسماند» مطرح شد.

انتهای پیام /


3 ديدگاه

  1. شاندرمني گفت:

    چند ساله كه آقايان شعار ميدن و مشكلات بيشتر ميشه كم نميشه! همش شد اگر! اگر تخصيص اعتبار باشه اگر حمايت بشود بايد ادارات مسقر شوند بايد شعب بانكي ايجاد شود …!!! اين داستان ادامه دارد…

  2. شهروند l گفت:

    جناب آقای شکری برای آسفالت کوچه های شهر شاندرمن مردم به کی مراجعه کنن شهرداری که میگه اعتبار وقیر آسفالت نداریم توشهر ماسال که با کمک دلخوش مقداری سروسامان پیداکرد آیا برای آسفالت کوچه هاشهروندان به نماینده صومعه سرا مراجعه کنن

  3. ناشناس گفت:

    گاز شیخ نشین به کندی پیش میره کارش بعید میدونم تا دهه فجر تموم کنند با این سرعت!!
    یک روز کار میکنند دو هفته استراحت