پنج شنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۳ , 12 September 2024

تاریخ انتشار : ۱۰ تیر ۹۶
ساعت انتشار : ۳:۴۲ ب.ظ
چاپ مطلب
نماینده تالش بزرگ در برنامه زنده «در مسیر توسعه»؛

معافیت های مالیاتی مصوب ۵ تا ۱۳ ساله برای سرمایه گذاران اجرا نمی شود / تنها دریافت مجوز برای یک سرمایه گذار ۱۷۶ روز طول می کشد

نماینده مردم تالش رضوانشهر و ماسال گفت: طبق قانون وضع شده توسط مجلس معافیت مالیاتی را برای واحدهای تولیدی از 5 سال تا 13 سال داریم.

به گزارش ماسال نیوز؛ برنامه زنده در مسیر توسعه شبکه گذشته با حضور نماینده تالش بزرگ و مدیر کل اقتصاد و داریی استان گیلان روی آنتن شبکه استانی باران رفت.

محمود شکری نماینده تالش بزرگ در این برنامه با اشاره به شرایط اقتصادی کشور گفت: رهبر انقلاب با توجه به شرایط داخلی و خارجی کشور وتحریم هایی که اجازه مبادلات را نمی دهد، فرمان توجه به درون را تحت عنوان اقتصاد مقاومتی صادر کرده اند.

شکری فرمان اجرای اقتصاد مقاومتی را دارای پشتوانه علمی و عملی دانست و تاکید کرد: ما ظرفیت های ویژه اقتصادی ای داریم که به آنها توجه نشده است.

نماینده مردم تالش، رضوانشهر و ماسال با اشاره به صرف هزینه های گزاف زمانی و دیپلماسی برای جذب سرمایه گذاری خارجی گفت: این همه وقتی که برای سرمایه گذاری خارجی ها و جلب نظرشان صرف شد، علی رغم همه زیر ساخت ها و قوانین و تشویق های لازم و موجود در ایران نتیجه خاصی نداشته است.

وی افزود:  با وجود زمینه سود در ایران به اقرار خودشان و زمان کوتاه برای برگشت سرمایه و مشوق های دیگر، سرمایه گذاران خارجی تنها به علت ترس و واهمه از آمریکا جرات سرمایه گذاری ندارند.

شکری خاطر نشان کرد: در همه مقالات و اظهار نظر ها اعلام میکنند ایران فرصت سرمایه گذاری بی نظیری است.  از لحاظ امنیتی شرایط فوق العاده ای دارد و کشوری است که به تعهدات خود پای بند است. علی رغم همه این موارد تنها به واسطه دشمنی آمریکا از ورود به ایران واهمه دارند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی توجه به مصادیق اقتصاد مقاومتی را راه برون رفت از شرایط فعلی بیان کرد و اظهار داشت: نباید صبر کنیم که کی آنها می خواهند بیایند. رهبری انقلاب توجه به اقتصاد درون زا و مقاومتی را بر این اساس مطرح کردند.

شکری ادامه داد: مشکل ما و علت درجا زدن در این سال‌ها، اراده کم برای اجرای اقتصاد مقاومتی است. گویا برخی مسئولین باور ندارند.

نماینده تالش بزرگ با اشاره به موانع بسیار زیاد کارآفرینان در بخش سرمایه گذاری گفت:  یک  نفر اگر بخواهد سرمایه گذاری کند از روز شروع تا خاتمه فقط برای گرفتن مجوزها ۱۷۶ روز زمان نیاز دارد!

وی افزود: قانون بهبود فضای کسب و کار در سال ۹۰ مصوب و ابلاغ شده است. بر اساس قانون رفع موانع تولید باید بسیاری از موانع رفع شود. باز هم دولت لایجه ای را در سال ۹۴ تقدیم کرد و مجلس با ضرورت خاصی تصویب کرد و در اختیار دولت قرار داده شد. اما باز هم اعتقادی به این کار ندارند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: برای کمک به آغاز فعالیت کارآفرینان، سرمایه گذاران در  بنگاه های کوچک و متوسط نیاز به آمایش سرزمینی داریم. باید  بدانیم در فلان شهرستان چه ظرفیت ها و امکاناتی را داریم. اما در استان گیلان هنوز آمایش سرزمینی شفاف برای مردم و مسئولین ابلاغ نشده است.

وی در پاسخ به سوالات مردمی درباره وضعیت شرکت چوب اسالم گفت: مدیریت این شرکت دست ۲ سازمان است. سازمان بازنشستگی و سازمان تامین اجتماعی که هر دو در حد  تقریبا نزدیکی سهامدارند.  ما سرمایه گذار هم تهیه کردیم برای بهبود شرکت اما یکی از این دو موافق و یکی مخالف سرمایه گذاری است. این اختلاف سهامداران عامل عدم سرمایه گذاری هستند. وقتی سرمایه گذاری نشود ماشین آلات مستهلک می شود و مشکلات رفع نخواهد شد.

شکری از عدم اجرای قانون بهبود فضای کسب و کار انتقاد کرد و گفت: این قانون در سال ۹۰ تصویب شده است.  موانع کار کاملا بر شمرده شده و در استان ها استانداری ها موظفند یکی از معاونین خود را برای این کار تعیین کنند.  در استان که نه، در کشور هم چنین چیزی در عمل رخ نداده است. من عضو کمیسیون اصل ۴۴ هستم دارم می بینم که این قانون اجرایی نشده و بعد از ۶ سال داریم بررسی میکنیم که چرا عملی نشده است!

 

نماینده ادوار نهم و دهم مجلس شورای اسلامی هزینه های واحد های تولیدی را غیرقابل قبول دانست و اظهار داشت: اگر هزینه هایی همچون سود وام بانکی، مالیات بر ارزش افزود، تامین اجتماعی، مالیات و … را جمع بزنیم می شود ۷۰ درصد! سوالی که داریم این است که یک کارگاه متوسط و کوچک کالایش را باید چند بفروشد که ۷۰ درصد به نهادها و بانک ها و دولت بدهد؟!

 

شکری با انتقاد از عدم اجرای معافیت های مالیاتی توسط دولت گفت: طبق قانون وضع شده توسط مجلس معافیت مالیاتی را برای واحدهای تولیدی از ۵ سال تا ۱۳ سال داریم . کدام بنگاه اقتصادی است که از ۵ سال تاریخ بهره برداری نتواند سر پا با ایستاد؟ ما برای حمایت از تولید کننده قانون داریم. اما اجرا نمی شود.

وی افزود: اینکه پایه معافیت ها را فراهم کردیم این قانون است. همه قوانین رفع موانع تولید مصوب شده است.  قانون رفع موانع تولید از ۹۴ به دولت داده ایم چرا اجرا نکردند؟  قانون بهبود فضای کسب و کار از سال ۹۰ مگر تصویب نشده است؟  همه امکانات را قانون فراهم کرده است.


يک ديدگاه

  1. ماسالی گفت:

    حالا یکی بیاید جواب بدهد که این قانون چرا اجراء نشده است هی نگوئید شکری مخالف دولت است << ؟؟؟ حالا میبینیم برابر این گفتار دولت با قانون مخالف است نه شکری با دولت إإإإإإإإإإإإ