یکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳ , 08 December 2024

تاریخ انتشار : ۰۳ مهر ۹۶
ساعت انتشار : ۸:۴۱ ب.ظ
چاپ مطلب
در جلسه ارتقاء سواد فضای مجازی عنوان شد:

تاثیر بعضی از بازیها می تواند با اثرات مصرف مشروبات الکلی و مواد مخدر برابری کند!

یک کارشناس فضای مجازی گفت: "عدم آگاهی پدران و مادران از آسیبهای فضای مجازی"، "عدم آگاهی اولیاء از شیوه های مدیریت رسانه در خانواده" و " اعتماد بیش از حد به فرزندان" و همچنین " واگذار کردن تربیت و پرورش فرزندان به صدا و سیما و مدارس و رسانه" از دلایل اصلی عدم مدیریت و کنترل خانواده ها در موضوع فضای مجازی است. دبیر دفتر سازمان سراج در شهرستان ماسال افزود: مدیریت رسانه در خانواده شامل 10 اصل اساسی است که باید بترتیب و بتدریج در خانواده پیگیری شود تا فرزندان و اولیاء از آسیبهای این فضا در اماد بمانند و در عین حال بتوانند از فرصتهای آن نیز بهره مند شوند.

یک کارشناس فضای مجازی گفت: متاسفانه امروزه اکثر خانواده ها با فضای مجازی برخوردی خوشبینانه، بدون مدیریت و بدون قانون دارند و حتی تربیت فرزندان خود را به صدا وسیما و مدارس و فضای مجازی واگذار کرده اند!
مهندس ملکی در جلسه “ارتقاء سواد فضای مجازی و مدیریت رسانه در خانواده” که در جمع تعدادی از مادران برگزار شده بود گفت: یکی از معضلات امروز در بین کودکان و نوجوانان، استفاده نادرست از فضای مجازی و عدم مدیریت این فضا توسط پدران و مادران است. وی با اشاره به لزوم مدیریت رسانه در خانواد گفت: باید کلاسهای مجزا برای پدران و مادران و دانش آموزان در این زمینه برگزار شود تا هر کدام از این اقشار با آسیبها و فرصتهای فضای مجازی آشنا شوند.
ملکی با اشاره به مراجعات متعدد پدران و مادران در زمینه مشکلات روحی و اجتماعی فرزندان گفت: فضای مجازی میتواند در ۶ ماه یک جوان مذهبی و معتقد را به یک آتئیست و بی خدا تبدیل کند!
وی ادامه داد: “عدم آگاهی پدران و مادران از آسیبهای فضای مجازی”، “عدم آگاهی اولیاء از شیوه های مدیریت رسانه در خانواده” و ” اعتماد بیش از حد به فرزندان” و همچنین ” واگذار کردن تربیت و پرورش فرزندان به صدا و سیما و مدارس و رسانه” از دلایل اصلی عدم مدیریت و کنترل خانواده ها در موضوع فضای مجازی است.
دبیر دفتر سازمان سراج در شهرستان ماسال افزود: مدیریت رسانه در خانواده شامل ۱۰ اصل اساسی است که باید بترتیب و بتدریج در خانواده پیگیری شود تا فرزندان و اولیاء از آسیبهای این فضا در امان بمانند و در عین حال بتوانند از فرصتهای ن نیز بهره مند شوند.

مهندس ملکی ضمن تشریح این ۱۰ اصل گفت: خانواده باید بر بازیها و فیلمها و وب گردی های فرزندان نظارت داشته باشند و نباید مالکیت کامل گوشی و یا تبلت را به فرزندان زیر ۱۶ سال واگذار کنند. پدر و مادر حتما باید دسترسی کامل به محتوای گوشی فرزندان داشته باشند.
وی افزود متاسفانه مشاهده می شود که بعضی از پدارن و مادران به بهانه حقوق خصوصی به فرزنداشان اجازه میدهند بر روی گوشی رمز و الگو قرار دهند بدون آنکه پدر و مادر از آن اطلاع داشته باشند.
این کارشناس فضای مجازی گفت: نتایج بسیاری از تحقیقات داخلی و خارجی حاکی از اثر مستقیم بازیهای رایانه ای و اعتیاد به فضای مجازی را بر روی مغز را اثبات کرده و حتی اثرات بعضی از بازیها می تواند با اثرات مصرف مشروبات الکلی و مواد مخدر برابری کند!
وی ادامه داد: در بسیاری از بازیهایی که فرزندان انجام میدهند اعمالی مانند ” سربریدن و آدم کشتن با چاقو و سلاح گرم و حتی زیر گرفتن با اتومبیل” بسیار عادی جلوه داده میشود و نهایتا همین اعمال برای کودکان و نوجوانان به امری عادی مبدل می شود.
علاوه براین در بسیاری از بازیها ، سبک زندگی غربی غلط و انحرافات جنسی به کودک، نوجوان و جوانان آموزش داده می شود!
مهندس ملکی با اشاره به فضای آلوده اینستاگرام نیز گفت: اینستاگرام طبق بررسی خود غربیها از مضرترین شبکه های اجتماعی محسوب می شود و موجب اضطراب، کاهش اعتماد بنفس، ایجاد اعتماد بنفس کاذب و “خودشیفتگی” می شود. در اینستاگرام فرد به مرور به این نتیجه می رسد که باید برای ماندن در این فضا و افزایش رتبه و دنبال کننده ها، مطالبی را منتشر کند که مغایر با فرهنگ ایرانی اسلامی و اخلاق اجتماعی است . لذا آرا آرام به این سمت حرکت می کند و ناخودآگاه از این فضا متاثر می گردد.
ملکی در پایان گفت: خانواده ها می توانند با دریافت و تکمیل پرسشنامه “اعتیاد به اینترنت” وضعیت خود و فرزندان را در این زمینه بسنجند.
در پایان این جلسه مقرر شد به شرکت کنندگان جزوه ” زنجیره مدیریت فضای مجازی در خانواده” بهمراه کتابچه ” مجموعه نرم افزارها و بازیهای مناسب” که توسط سازمان فضای مجازی سراج تهیه شده است بصورت رایگان اهدا گردد.
همچنین خانواده ها می توانند با مراجعه به کانال “سواد فضای مجازی” به آدرس https://t.me/joinchat/AAAAAELs7CuOBXA7VNm2Xg و www.cyberliteracy.ir از جزوات و آموزشهای رایگان مرتبط با فضای مجازی بهره مند گردند.
گفتنی است جلسات آموزش سواد فضای مجازی برای فرزندان این مادران و همسرانشان در هفته های آتی بصورت مجزا برگزار میگردد.
این جلسات به همت پایگاه محدثه روستای سیاهمرد و تعدادی از خواهران بسیجی و همکاری دفتر استانی سازمان فضای مجازی سراج در گیلان (اعزام مربی) برگزار میگردد.

لینک مرتبط:
دانلود رایگان پرسشنامه “اعتیاد به اینترنت” :
این پرسشنامه را از لینکهای زیر دریافت کنید :
نسخه Word :
www.cyberliteracy.ir/files/internet-addiction-test.docx
نسخه PDF :
www.cyberliteracy.ir/files/internet-addiction-test.pdf