فرماندار ماسال با اشاره به فراموشی هنرهای رایج در سطح روستاها، یکی از اهداف برگزاری جشنواره بومی محلی در روستای گنذر را زنده کردن ظرفیتهای موجود روستاها عنوان کرد.
محمود قاسم نژاد صبح امروز در گفتگو با ماسال نیوز با اشاره به برگزاری جشنواره بومی محلی «سفره ماسالی» در روستای گنذر در پنجشنبه گذشته گفت: روستاها از لحاظ صنعت و خدمات نسبت به شهرها در سطح پایین تری قرار دارند و عمده فعالیت های روستاییان و عشایر در زمینه های کشاورزی، دامداری و صنایع دستی است که البته ظرفیت عظیمی محسوب می شود و می تواند خلاء موجود در روستاها را پر کند و زمینه اشتغال را به وجود آورد.
وی با ابراز تاسف از نادیده گرفتن ظرفیت روستاها گفت: متاسفانه ما از این مهم غافل هستیم این در حالیست که برگزاری چنین جشنواره هایی می تواند ظرفیتهای روستاها را بیش از پیش نمایان کند.
قاسم نژاد ادامه داد: وجود سازمان امور عشایری در استان و حضور دولت و تعاونی ها در روستاها می تواند نقش موثری در توسعه اقتصادی روستاهای استان و شهرستان داشته باشد.
فرماندار ماسال با اشاره به فراموشی هنرهای رایج در سطح روستاها، یکی از اهداف برگزاری این جشنواره را زنده کردن ظرفیتهای روستاها دانست و گفت: هویت آیین ها، نشان از هویت تاریخی ما دارد که می تواند بهتر به همگان شناسانده شود و برگزاری این جشنواره ها، آیین ها، بازی ها و روش های معیشتی گذشتگان را به نسل جوان معرفی می کند.
نماینده عالی دولت در شهرستان ماسال با اشاره به ثبت آیین های ایرانی به نام کشورهای دیگر، لزوم توجه به آداب و رسوم ایران و به ویژه آیین های منحصر به فرد گیلان را مورد تاکید قرار داد و افزود: این امر نشاط اجتماعی را می تواند در پی داشته باشد.
وی ادامه داد: تاکنون جشنواره های متنوعی در نقاط مختلف گیلان با هدف نشان دادن بازی های محلی و آیین های سنتی برگزار شده که دستاوردهای خوبی هم داشته است.
قاسم نژاد با اشاره به اینکه جامعه در معرض آسیب های اجتماعی فراوانی است که به فرهنگ بر می گردد، گفت: برگزاری چنین جشنواره هایی به نهادینه شدن فرهنگ اصیل ایرانی در بین نسل جدید تاثیرگذار است.
وی در خصوص توسعه روستاها گفت: کارگاه خانگی می تواند با صرف کمترین هزینه تاثیر بسزایی در اقتصاد کوچک روستایی داشته باشد.
فرماندار ماسال با ابراز ناراحتی از وضعیت معیشتی عشایر شهرستان ماسال لزوم توجه بیشتر به بهداشت، آموزش، زیرساخت و رفاه این قشر را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: دفاتر امور عشایری باید در سطح روستاها فعال شوند، توجه به ظرفیتهای روستایی می تواند باعث کاهش مهاجرت روستاییان به شهرها شود که این امر کاهش آسیب های اجتماعی، حاشیه نشینی، بزهکاری های اجتماعی و کاهش هزینه ها را در پی دارد.