یکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳ , 08 December 2024

تاریخ انتشار : ۰۸ آذر ۹۱
ساعت انتشار : ۴:۰۹ ب.ظ
چاپ مطلب

نامه سرگشاده ۷۰ نفر از كشاورزان شهرستان به شكري

ماسال نيوز: حدود هفتاد نفر از كشاورزان شهرستان ماسال در نامه اي به محمود شكري، خواستار پيگيري حقوق از دست رفته خود در سال زراعي 91 شدند

ماسال نيوز: حدود هفتاد نفر از كشاورزان شهرستان ماسال در نامه اي به محمود شكري، خواستار پيگيري حقوق از دست رفته خود در سال زراعي ۹۱ شدند

به گزارش پايگاه خبري و تحليلي ماسال، حدود ۷۰ نفر از شاليكاران شهرستان ماسال طي نامه اي به محمود شكري نماينده مردم تالش، رضوانشهر و ماسال در مجلس شوراي اسلامي خواستار پيگيري حقوق خود شدند.

اين عده از كشاورزان كه در طي سال زراعي ۹۱ اقدام به كشت رقم پر محصول گوهر نموده اند ادعا كرده اند كه كشت اين محصول با ضمانت هاي جهاد كشاورزي انجام شده است و بذري كه جهاد در اختيار آنها قرار داده است بدون كيفيت و داراي ناخالصي بسيار زياد بوده است.

 

متن كامل اين نامه كه توسط هفتاد نفر از اين كشاورزان امضاء شده است به شرح زير است:

 

بسمه تعالي

نماينده محبوب مردم  تالش، رضوانشهر و ماسال در مجلس شوراي اسلامي
جناب آقاي محمود شكري
با عرض سلام و احترام به استحضار مي رساند اينجانبان، امضاء كنندگان ذيل ورقه، كشاورزان شاليكار  ماسال و شاندرمن هستيم كه سابقه اي طولاني در كشت ارقام محلي و مخصوصا در سالهاي اخير رقم محلي هاشمي داريم. در سال زراعي ۹۱ كشت رقم جديد گوهر را بنا به توصيه هاي مركز ترويج و خدمات جهاد كشاورزي و موارد تبليغي نظير افزايش محصول و برداشت ۱۰ الي ۱۲ تن در هر هكتار و عدم تفاوت قيمت ، خريد تضميني محصول و نظارت و حمايت كامل در تمام مراحل كشت با اتكا به قول هاي مسئولين مبني بر حمايت از كشاورزي كه در طرح شركت نمايند كشت نمو ده‌ايم. اما در حين كار با مشكلات زيادي برخورديم. از جمله از ابتدا با ناخالصي ها و كم كيفيتي بذر اوليه مواجه شديم كه خود مشكلات زيادي از جمله عدم همرسي محصول و در نتيجه اتلاف بخشي از محصول و عدم كيفيت مناسب به دليل عدم رسيدن هماهنگ محصول را در پي داشت. شايان ذكر است كه بذر مذكور از جهاد كشاورزي شهرستان دريافت شده بود. همچنين رقم گوهر بر خلاف نظر كارشناسان جهاد نسبت به آفت زدگي بسيار ضعيف بود. با وجود سركشي هاي مداوم كارشناسان و سم پاشي و كود دهي به موقع، نتيجه قابل توجهي حاصل نشد. اما مشكلات اصلي بعد از برداشت محصول خود را نشان داد از جمله عدم افزايش آنچناني محصول، تفاوت بيش از دو برابري قيمت شلتوك بومي با شلتوك گوهر و قيمت تقريبا دو برابري برنج خارجي نسبت به گوهر، عدم امكان فروش محصول با توجه به عدم وجود تقاضا در بازار و ماندن محصول روي دست كشاورز، كه زيان هنگفتي را براي كشاورز در پي داشته است. لذا با توجه به مشكلات ذكر شده و قيمت تعيين شده توسط جهاد در حال حاضر، در هر هكتار كشاورزان بيش از سه ميليون تومان خسارت ديده اند كه در اين صورت با توجه به اينكه دستورات جهاد در كشت بطور كامل رعايت شده است و با توجه به وعده هاي داده شده مبني بر خريد تضميني، خواستار خريد شلتوك حاصل و پرداخت خسارت وارده مي باشيم.


با توجه به اينكه تصميم ما براي كشت اين رقم به قول ها و تضمين هاي مسئولين بوده و ما هم درامد ديگري غير از زمين كشاورزي نداريم شايسته است در وضعيت فعلي اقتصادي، كشاورزان را به حال خود رها ننموده و از شما به عنوان نماينده مردم مي خواهيم تا پيگير حقوق از دست رفته ما باشيد تا كشاورزان نيز به حرف مسئولين اعتماد داشته باشند.

 

تاريخ انتشار چهارشنبه هشتم آذر ماه هزار و سيصد و نود و يك