یکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳ , 08 December 2024

تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۹۷
ساعت انتشار : ۶:۴۶ ب.ظ
چاپ مطلب

عملکرد ۱۱ ماهه شبکه دامپزشکی شهرستان ماسال در سال ۱۳۹۷

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان ماسال عملکرد 11 ماهه خود را به مناسبت دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی تشریح کرد.

به گزارش ماسال نیوز؛ به نقل از روابط عمومی دامپزشکی گیلان، مهندس شهرام مهدیزادگان رئیس شبکه دامپزشکی این شهرستان به مناسبت آغاز دهه فجر و گرامیداشت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در جمع پرسنل این شهرستان گفت: دامپزشکی در راستای حراست از سرمایه دامی کشور با پیشگیری از ظهور، بروز و شیوع بیماریهای واگیر دامی و در زمینه حفظ و ارتقاء بهداشت عمومی با پیشگیری و مبارزه با بیماریهای قابل انتقال به انسان به نظارت و بازرسی از مراکز تولید، توزیع و عرضه مواد خام دامی اقدام می کند. مهدیزادگان با اشاره به میزان مایه کوبی و پیشگیری از بیماریهای واگیر دامی و قابل انتقال به انسان افزود: در این زمینه در سال جاری تاکنون بیش از ۳۵ هزار و ۲۲۸ نوبت سر دام سنگین و ۱۸۶ هزار و ۲۸۸ نوبت سر دام سبک و ۵۹۰ قلاده سگ برعلیه انواع بیماریهای واگیر دامی و قابل انتقال بین حیوان و انسان در شهرستان ماسال مایه کوبی شده اند که این بیماریها شامل: آبله، شاربن، تب برفکی، آنتروتوکسمی، بروسلوز (تب مالت)، قانقاریا، آگالاکسی، هاری، لمپی اسکین و p.p.r می باشد.

وی نقش سمپاشی گاو و گوساله و حمام های ضد کنه را برای گوسفندان در جهت از بین بردن انگل های خارجی بدن دام، بخصوص در فصول گرم سال به منظور پیشگیری از بیماری های مختلف و بالا بردن میزان تولیدات دامی بسیار مهم عنوان کرده و میزان گاو و گوساله سمپاشی شده را ۱۲ هزار و ۲۷۰ راس و گوسفند و بز را نیز ۳۳ هزار و ۳۷۰ راس عنوان کرد.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان ماسال در ادامه با تشریح میزان تست سل و بروسلوز در سطح شهرستان گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون حدود ۱۷۱۰ راس گاو وگوساله درزمینه تشخیص بیماری سل مورد تست توبرکولین قرارگرفته و در زمینه تشخیص دامهای آلوده به بیماری بروسلوز حدود ۱۵۴۸ راس گاو و ۲۲۵ راس گوسفند مورد خونگیری و آزمایش قرار گرفته اند. مهندس مهدیزادگان نقش آموزش دامداران را در جهت شناخت بیماری های دامی و همچنین پیشگیری از بیماری های مشترک بین انسان و دام و در نهایت جلوگیری از صرف هزینه های بسیار برای درمان، بسیار مهم و حیاتی قلمداد کرد و بدین لحاظ تعداد کلاس آموزشی برگزار شده را ۵۶ مورد و تعداد نفرات آموزش دیده را ۱۰۳۴ نفر عنوان کرد.

وی افزود: این کلاس ها با کمک و همراهی اداره آموزش و ترویج مدیریت جهاد کشاورزی، آموزش و پرورش، کمیته امداد امام خمینی و مدیریت شبکه بهداشت و درمان شهرستان ماسال تشکیل شده است. مهندس مهدیزادگان در خصوص پیشگیری از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان با اشاره به برگزاری همایش آشنایی و پیشگیری از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در هفته پدافند غیر عامل که با سخنرانی دکتر مسعود کامران زاده رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور، کرم ابریشم و زنبور عسل اداره کل دامپزشکی استان و مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان ماسال که با حضور جمعی از روسای ادارات برگزار شد و همچنین دو جلسه ستاد پیشگیری از آنفلوانزای فوق حاد در فرمانداری این شهرستان افزود: تاکنون تعداد ۲۲۱ نمونه از پرندگان آبزی از بازارهای ماسال و شاندرمن و باغ پرندگان اخذ شده که خوشبختانه نتیجه تمامی آزمایشات انجام شده منفی بوده است.

وی از نمونه برداری از هفت راس گاو مشکوک به بیماری هاری نیز یاد کرده و افزود: که دامداران در معرض تماس با دام بیمار جهت تزریق واکسن ضد هاری به شبکه بهداشت و درمان معرفی شدند ضمن اینکه بدلیل تلف شدن و معدوم کردن دامهای بیمار، پرونده دامداران خسارت دیده جهت دریافت غرامت به اداره کل دامپزشکی گیلان ارسال شده است. رئیس شبکه دامپزشکی ماسال در ادامه از صدور ۵۰۵ مورد پروانه های کوچک روستایی و مشاغل خانگی، تعداد ۲۰۴۶ مورد بازرسی و نظارت بهداشتی بر اماکن عرضه فراورده های خام دامی، مقدار ۶۷۱ کیلوگرم فراورده های فاسد و غیر بهداشتی خام دامی، معرفی ۱۱ نفر از افراد متخلف در امر عرضه فراورده های غیر بهداشتی و فاسد خام دامی خبر داد.

مهندس مهدیزادگان از مساعدت و توجه دکتر عاقبتی مدیر کل دامپزشکی استان و همچنین فرماندار این شهرستان مهندس عامر در خصوص مساعدت در تصویب و اختصاص اعتبار لازم به پروژه های دامپزشکی این شهرستان تشکر و قدردانی کرد.