جمعه ۲۰ تیر ۱۴۰۴ , 11 July 2025

تاریخ انتشار : ۲۴ فروردین ۹۹
ساعت انتشار : ۲:۵۴ ب.ظ
چاپ مطلب

مسابقه‌ی مرحله‌ی دوم  “کَ بومونَم” در پایگاه خبری ماسال‌نیوز

⭕️ماراتنی برای محک اطلاعات شما: ۳۰ شب/۲۴۰ سوال و یک جایزه‌ی نفیس🎁 📌شماره‌ی ده (۱۰)/ مهلت ارسال پاسخ تا ساعت ۱۲ ظهر دوشنبه ۱) هواپیمای امام ساعت ……در ۱۲ بهمن به زمین نشست. الف) ۹:۲۷ ب) ۱۰:۲۷ ج) ۱۱ د) ۸:۳۰ ۲) کلیله و دمنه را چه کسی و در زمان کدام پادشاه به پهلوی […]

⭕️ماراتنی برای محک اطلاعات شما: ۳۰ شب/۲۴۰ سوال و یک جایزه‌ی نفیس🎁
📌شماره‌ی ده (۱۰)/ مهلت ارسال پاسخ تا ساعت ۱۲ ظهر دوشنبه
۱) هواپیمای امام ساعت ……در ۱۲ بهمن به زمین نشست.
الف) ۹:۲۷
ب) ۱۰:۲۷
ج) ۱۱
د) ۸:۳۰
۲) کلیله و دمنه را چه کسی و در زمان کدام پادشاه به پهلوی ترجمه کرد ؟
الف) بلعمی/ انوشیروان
ب) برزویه/ انوشیروان
ج) برزویه/ خسروپرویز
د) بلعمی /خسرو پرویز
۳) ……… نخستین کسی بود که ایده چسباندن تایر لاستیکی به چرخ خودرو و پر کردنش با باد را ارائه داد.
الف) رابرت ویلسون
ب) تام کندال
ج) رابرت ویلیام تامسون
د) اسمیت تامسون
۴) از راویان حدیث که امام صادق علیه السلام درباره او فرموده: خدا رحمت کند او را که اگر او و تلاش‌های او نبود، احادیث و سخنان پدرم از بین می رفت.
الف) زرارة بن اعین
ب) علی بن جابر
ج) عیسی بن ماهان
د) محمد بن مسلم ثقفی
۵) کارگردان فیلم ایرانی انفجار در اتاق عمل؟
الف) احمد قدکچیان
ب) رحیم رحیمی پور
ج) علی شاه حاتمی
د) اصغر عسگرپور
۶)……. نام تنگه ای در ۷ کیلومتری شمال شرقی ایذه است که ۶ نقش برجسته ایلامی در آنجا حجاری شده و بقایایی از محل زندگی آنها در گذشته های دور در میان کوه ها باقی مانده است مانند گورها، کانال آب و بقایای ساختمان و نقطه دیده بانی. از سنگ نوشته ها می توان فهمید که این محل عبادتگاه نارسینا یکی از خدایان ایلامی است.
الف) تپه مارلیک
ب) چغازنبیل
ج) کول فرح
د) آلاگل
۷)……. اولین دانشمند مسلمان برنده نوبل فیزیک و اهل…… است وی در سال ۱۹۹۶ در انگلستان درگذشت.
الف) محمود حسابی/ ایران
ب) برنارد شاو/ فرانسه
ج) محمد عبدالسلام /پاکستان
د) پروفسور سمیعی/ ایران
۸) طوالش در دوران قاجار چند بلوک داشت؟
الف) ۷
ب) ۱۲
ج) ۵
د) ۶
⏺ روال مسابقه: هر شب ۸ سوال چهار گزینه ای طرح و به ازای هر پاسخ صحیح ۲ امتیاز تعلق می گیرد. از طرفی برای هرشب شرکت شما در مسابقه، یک امتیاز خواهیم داد.
 در پایان شب سی‌ام به ازای هر ۱۰ امتیاز، شما یک شانس برای شرکت در قرعه کشی دارید.
مثال: آقای الف ۲۰ شب در مسابقه شرکت کرده و در کل ۱۰۰ پاسخ صحیح داده است:
(۲۰*۱)+(۱۰۰*۲): ۲۲۰
۲۲۰ ÷ ۱۰ = ۲۲
(۲۲ بار شانس برای قرعه کشی)
📎نکات:
🔹 در پایان مسابقه هم از بین همه شرکت کنندگان به قید قرعه به یک نفر جایزه‌ای تعلق خواهد گرفت.
🚫 در ارسال پاسخ صحیح دقت کنید. ویرایش یا پاسخهای بعدی پذیرفته نمی شود.
⏰مهلت پاسخ به سوالات تا ساعت ۱۲ ڟهر روز بعد خواهد بود.
🔒در حفظ پاسخها تا پایان مسابقه دقت داشته باشید.
✅ سعی کرده ایم سوال ها را در جهت افزایش اطلاعات عمومی شما طرح نماییم. لطفاً فقط به جستجوی اینترنتی بسنده نکرده و به بهانه مسابقه با کتاب آشتی کنید.
📎📌پاسخ سوالات را برای @MasalNews_Admin ارسال کنید.
✅با تشکر از حامی مالی:
املاک مهر ماسال با مدیریت
            محبی ۰۹۱۱۵۰۰۰۹۳۵
            جلالی ۰۹۱۹۹۷۲۷۴۷۳

يک ديدگاه

  1. لیثی حبیبی - م. تلنگر گفت:

    نکته ای مهم در باب آیین نوشتن ایرانیان

    قبل از اینکه نظرم را بنویسم، بگذار از آخرین پست «جهان زبان و واژه شکافی» فرازی مهم را اینجا ذکر کنم: «اگر گاه موضوعاتی را مطرح کرده، پی می گیرم، بدین خاطر است که باید مطرح شوند و صادقانه به آن ها اندیشیده شود تا گمراهی را پیشه ی خود نسازیم. به دام مزدوران ضد ایرانی و خرابکاران حقه باز سودجو نیفتیم. این تذکر برای خود من نیز هست. همه ی ما باید به هوشیاری سلام بگوییم و هم توان یقه ی خود گرفتن را بیاموزیم. این هنری بزرگ است که آسان بدست نیاید. برای بدست آوردن آن، تمرین بسیار می باید؛ زیرا گاه جنگ با خود از جنگیدن با توپ و تفنگ دشوارتر است؛ و او که این داند، یعنی عمیقن به آن آگاه می باشد، بیشک سَر است. زیرا این به ظاهر ساده، امری بسیار بغرنج بوده، و پیروزی در این جنگ عادلانه و بزرگ، کاری ست کارستان و هر کس را آن توان نیست.
    با توجه به این مقدمه، بیان بعضی انتقادات از سوی من، هم بسیار لازم و هم کمال دوستی است، البته گر نیک دریافت شود.»

    و اما اصل سخن. Ka = کَه = خانه، را نمی توان کَ نوشت. یادمان باشد که گذاشتن فتحه، کسره و … برای این است که کلمه به درستی خوانده شود. یعنی اِعراب در زبان های ایرانی، جزء جاوید کلمه نمی تواند باشد. به همین خاطر من زواَ = پسر(که زیبا و کوتاه ست)، را اخیرن تصمیم گرفتم، زوعه، یعنی با ع تالشی بنویسم. همان عین تالشی که مع، تع، چع، کع، پع، بشع، مَشع، دَشع، ویشع و … با آن نوشته می شود. ما کلمه ی یک حرفی در فارسی و تالشی و کلن زبان های ایرانی نداریم. آنچه کلمه به a و e ختم می شود، به های غیر ملفوظ بدل می گردد. یعنی Ka = خانه، کَه، نوشته می شود. و Ke = نمدار = زیرفون وحشی، کِه.
    این قاعده را اگر رعایت نکنیم، امکان ندارد ما در آینده بتوانیم حروف ثابت خود را داشته باشیم. دوستان فراموش نکنند که گذاشتن اِعراب برای درست خواندن است. پس کلمه باید طوری نوشته شود، که اگر اِعراب را حذف کردیم، ناقص به نظر نیاید. تو اگر بخواهی کَه = خانه، را کَ، بنویسی. بعد از برداشتن فتحه، خواننده نمی داند که آن یک حرف(ک) چگونه باید خوانده شود. ما کلمه ی یک حرفی نداریم. در غیر این صورت مردم تهران باید «دَرَه کَه»(محله ای در تهران) = تک خانه ای که در دل دره واقع شده، را دره کَ، بنویسند، که شدنی نیست. زیرا بعد از برداشتن فتحه، دیگر بدرستی قابل خواندن نیست.
    کوتاه: تمامی کلماتی که به a و e ختم می شوند، در آیین نوشتن ایرانیان، به «ها»ی غیر ملفوظ بدل می گردند. در غیر این صورت تو باید تا ابد گرفتار فتحه و کسره باشی؛ که کاری ست بیهوده و غیر منطقی. شکل کلمه باید طوری باشد که اگر اِعراب را برداشتی باز کلمه ای کامل دیده شود. و قابل خواندن باشد. حال بیایید اِعراب را از کَ و کِ، برداریم؛ می شود ک و ک!(دو تا حرف ک) و این “کاری” بیهوده است و پذیرفتنی نیست.