شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳ , 27 July 2024

تاریخ انتشار : ۱۱ اسفند ۰۰
ساعت انتشار : ۸:۳۳ ق.ظ
چاپ مطلب
فاجعه پزشکی برای ایران و گیلان؛

آزمایش داروی آمریکایی بر روی بیماران ایرانی توسط وزارت بهداشت آغاز شد!

بنا بر اعلام مرکز ثبت کارآزمایی بالینی ایران، آزمایشات بالینی گسترده جدید روی بیماران در بیمارستان رازی رشت و 6 بیمارستان دیگر کشور هم اکنون در حال انجام است و در یکی از آخرین موارد یک داروی آمریکایی بر روی بیماران آزمایش خواهد شد!

به گزارش ماسال نیوز، هفته نامه راه ۵۷ در شماره جدید خود به موضوع آزمایش یک داروی آمریکایی در بیمارستان های کشور و به ویژه بیمارستان رازی رشت پرداخته است:

دکتر رضا ملک‌زاده، معاون سابق تحقیقات وزارت بهداشت از آزمایش دارو بر بیماران ایرانی در مطالعه « سولیداریتی تریال» خبر داد گفت: دانشمندان ۱۰۰ کشور، اعلام آمادگی کردند که در این آزمایش شرکت کنند اما دولت‌های ۷۰ کشور با ورود مردمشان به این آزمایش مخالفت کردند.
وی افزود: آمریکا و انگلیس حتی حاضر نشدند وارد این آزمایش شوند.
به گفته ملک‌زاده، این آزمایش بر روی ۵۰۰۰ بیمار در ۴۵۰ بیمارستان در ۳۰ کشور دنیا انجام شده است که حدود ۱۴۰۰ نفر از این بیماران ایرانی بودند. همچنین بیمارستان رازی شهرستان رشت با ۱۲۸ بیمار، بیشترین تعداد آزمایش دارو روی بیماران را به خود اختصاص داده است!
به گفته ملک‌زاده، همچنین فاصله ایران به عنوان رتبه نخست در ثبت نام بیماران مشارکت‌کننده در مطالعه کارآزمایی بالینی سازمان بهداشت جهانی برای درمان کووید ۱۹ در قیاس با کشورهای پیشرو بعدی، بیش از سه برابر است؛ به طوریکه فرانسه به عنوان رتبه دوم، موفق به ثبت نام کمتر از ۱۰۰۰ بیمار مشارکت‌کننده در مطالعه شده است!
معاون سابق وزیر بهداشت ادامه داده است: ۱۳ بیمارستان از مجموع ۲۰ بیمارستان کشورهای همکار که دارای بیشترین میزان «مشارکت بیماران» در مطالعه کارآزمایی بالینی درمان کووید ۱۹ سازمان بهداشت جهانی بوده‌اند، از ایران هستند.
نکته عجیب دیگر ماجرا این است که بسیاری از بیماران علی‌رغم امضای رضایت‌نامه، نمی‌دانند که در معرض یک داروی آزمایشی قرار گفته‌اند.
ملک‌زاده همچنین ۲۶ مهرماه ۹۹، نتایج مطالعه بالینی فاجعه‌بار روی رمدسیویر را منتشر کرد. او در اینستاگرامش نوشت: نتایج مطالعه سازمان جهانی بهداشت بر روی اولین بازوهای درمانی تحت کارآزمایی بزرگ بالینی بر روی بیماران بستری مبتلا به کووید ۱۹ منتشر و اعلام شد رمدسیویر بدون تأثیر است!
معاون سابق وزیر بهداشت ادامه داده است: بر اساس نتایج این مطالعه، چهار داروی ضد ویروس «رمدسیویر»، «لوپیناویر»، «اینترفرون – بتا» و «هیدروکسی کلروکین» تأثیری بر درمان، کاهش طول مدت بستری، نیاز به تهویه مکانیکی و مرگ‌ومیر ناشی از بیماری مبتلایان به کووید -۱۹ بستری در بیمارستان نشان ندادند.
نکته عجیب‌تر و فاجعه‌بارتر ماجرا این است که به گفته ملک زاده، این مطالعه روی بیش از ۱۱ هزار بیمار که ۳۵۰۰ نفر آن ایرانی بودند در ۳۰ کشور انجام شد و ۱۲۵۰ نفر از این بیماران درگذشتند و این در حالی است که آمار تلفات کرونا بنا بر آمار رسمی بهداشت جهانی زیر یک درصد است اما بیش از ۱۲ درصد از بیماران تحت این مطالعه درگذشته‌اند.
همچنین نکته فاجعه‌بار این طرح تحقیقاتی که با حمایت بهداشت جهانی انجام شد برای گیلانی‌ها آنجاست که بیماران رازی رشت، رتبه یک تعداد بیماران را در بین تمام بیمارستان‌های مشارکت‌کننده در این مطالعه داشته است.
نکته تأسف بار دیگر اینکه، بنا بر اعلام مرکز ثبت کارآزمایی بالینی ایران، آزمایشات بالینی گسترده جدید روی بیماران در بیمارستان رازی رشت و ۶ بیمارستان دیگر کشور هم اکنون نیز در حال انجام است و در یکی از آخرین موارد، با حمایت مالی سازمان آمریکایی بهداشت جهانی، طرح سولیداریتی پلاس با موضوع بررسی درمان‌های اضافی Infliximab ساخت شرکت آمریکایی «جانسون‌اند جانسون»، Imatinib ساخت یک شرکت سوئیسی نوارتیس، بر مرگ داخل بیمارستانی در بیماران کووید ۱۹ بستری روی ۱۰۰۰ بیمار از ابتدای بهمن ماه آغاز و هم اکنون در حال انجام است.
به عبارت دیگر، شرکت آمریکایی جانسون‌اند جانسون برای آزمایش داروهای خود از بیماران ایرانی و گیلانی بهره می‌برد! گفتنی است مدیر عامل اجرایی شرکت نوارتیس یک آمریکایی بنام جوزف جیمنز است. این شرکت، تحقیقات مشترکی با همکاری سازمان بدنامی به نام Bill & Melinda Gates Foundation متعلق به بیل گیتس داشته است.
شماره۵۳ – ص۱


ویژه ها